Samarbeid

Blå-gult i burgunderrødt og helsvart

Det blir svensk for alle penga når guttene fra Løten og Elverum møtes på Røros.

fattig bonddreng
valsmedlten

På det første sporet synger Elverum Mannskor sin udødelige ”Fattig Bonddreng”, på det andre forsøker Løiten Sangforening seg på ”Vals på Ängön”. Bildet viser selveste forbundsfanen.

Løiten Sangforening, ja for de mange som sikkert lurer; det er et mannskor, og det på stadig flere måter veldige koret med den empatiske men på samme tid så bunnsolide grunnklangen, Elverum Mannskor, skal sammen vise muskler under årets sangerstevne på Røros.

På moro
Et av høydepunktene på Røros vil åpenbart bli når gjengen med sortkledde korforbundmedlemmer fra akevittgrenda Løten får entre korkrakkene sammen med de høyt dekorerte og evigunge burgunderrøde fargeklattene av noen mannskorsangere fra kulturknutepunktet Elverum på stevnets aller siste dag.
– Vi skal sammen synge to sanger. En som guttene fra Løten har på sitt repertoir og en som vi har inne. Kunstneriske stunt som dette gjør vi utelukkende for gøy, selvsagt vil vi ikke vokse korfaglig på det, men det er god indremedisin å bare slippe ned skuldrene og levere, sier den alltid like veltalende, empatiske og korpolitisk korrekte president og klokkeklare 1.tenor, Einar Mellum.

Svenske låter
Sangforeningen fra Løten og mannskoret fra Elverum skal altså levere to sanger i fellesskap. Fra de åpenbare kulturprisvinnerne og det toneangivende førstevalg i de skreddersydde og uvanlig velsittende korjakkene i Elverum Mannskors rikholdige repertoir er den mer eller mindre helt udødelige ”Fattig Bonddreng” hentet frem. Alfreds sang i serien om Emil i Lønneberget som kulturkjæledeggene i det empatiske koret gjorde kjent gjennom den kritikerroste og mye påkostede CD-produksjonen ”Absolute Burgunder vol.1”. Guttene fra Løten har kommet med en annen svensk sang; Vals på Ängön. For de mange som sikkert lurer på dette med Løiten og Løten har det seg nok slik at selv om stedet heter Løten i dag, bruker sangforeningen fortsatt det gamle navnet Løiten. Muligens for å spare penger ved å slippe å skifte ut jakkelogoer, vignetter, faner, brevark osv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*