Dirigentskifte til høsten

Våge går i burgunder

Per Kjelland takker av og Trond Våge tar over. Til høsten er det duket for dirigentskifte i det på stadig flere måter veldige Elverum Mannskor.

Korstørrelsen Trond Våge er klar for burgunderjakkene.

Korstørrelsen, organisten og den gjennomtrivelige og meget kunstnerisk målbevisste og faglig tunge Trond Våge er, i følge kilder tett på presidentskapet, håndplukket til oppgaven med å utvikle Elverum Mannskor videre. Toppledelsen i koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og mer lokalt anerkjente klangen og med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen skal, i følge opplysninger Burgunder-Nytt sitter inne med, ha jobbet en tid med å få på plass ny sjefsdirigent og kunstnerisk leder for de åpenbare kulturprisvinnerne og nesten bestandig CD-aktuelle kulturambassadørene fra Østerdalens hovedstad.

Den beste

Mellum forteller at ”dirigentjakten” har vært lite komplisert og svært vellykket. En hurtigarbeidende og uvanlig kompetent komitè, bestående av presidenten og visepresidenten, ble rett etter nyttår nedsatt av presidentskapet. Mandatet var å finne den personen som best kan videreutvikle og føre Elverum Mannskor videre. Som på den beste måten kan forvalte korets vedtatte prinsipper, visjoner og mål. Som på den beste måten kan forvalte verdiene som er bygget opp og sørge for å bygge opp nye.

– Den korpolitisk svært strategisk viktige og den internasjonalt banebrytende triple bunnlinjetekningen som all vår virksomhet styres av, var selvsagt også viktig. Og alle piler pekte en veg. Mot korstørrelsen i våre egen by, Trond Våge. Ikke helt overraskende, men ikke mindre gledelig takket han ja etter en kort betenkningstid, sier en lettet og svært stolt president, Einar Mellum.

Ingen dramatikk

Burguder-Nytt har fått bekreftet at Kjelland vil fortsette i koret som 2.tenor og trolig tar han opp igjen sitt virke som spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet. Tittelen ”muligens professor i Elverum Mannskor” er selvsagt uavhengig av dirigentgjerningen og vil derfor gjelde. Den bestandig så veltalende, presise og empatiske sjeldent godt utviklede presidenten, Einar Mellum, sier i en kommentar at det ikke ligger noen form for dramatikk bak Kjellands beslutning om å tre til side.

– Per Kjelland har signalisert at han ønsker avløsning som dirigent og kunstnerisk leder. Han har frontet koret i 12 år og vært eksponenten for den rivende utviklingen koret har vært gjennom. Det gjelder både kunstnerisk og organisatorisk. Kjelland har sittet i førersetet på Elverum Mannskors eventyrlig reise, tiden er inne for å bytte sjåfør. Kjelland skal være med oss videre, men uten dirigentpinnen og det kunstneriske ansvaret, sier presidenten med den vakre tenorstemmen og den kameratslige omgangsformen, Einar Mellum.

Einar Mellum avslutter med å si at dirigentskiftet behørig vil bli markert på et senere tidspunkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.