Internasjonalt arbeid

Mestermøte i Karlstad

Det ble en hyggelig og ikke minst svært lærerik studietur til Karlstad på en del utvalgte burgunderjakker sist helg. Et resultat av korets internasjonale arbeid.

Korvennene Erik Rynefors (t.v) og Einar Mellum i faglig og sosialt samvære i Karlstad. En stor tenor ønsker en stor produsent lykke til med siste forestilling.

Det var særlig tenorer, fra det på stadig flere måter veldige og høyt dekorerte mannskoret, som gjestet Karlstad by for sosial hygge og faglig påfyll. Turen er et direkte resultat av det internasjonale engasjementet som koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burguderrøde fargen, Elverum Mannskor, er blitt så anerkjente for. Les om høstens Karlstad-begivenheter her.

Klart vi kunne
– Den kunstneriske lederen for våre svært gode sangerbrødre i det tvers gjennom solide og høyt respekterte koret Sångföreningen Manhem, Erik Rynefors, er en musikalsk størrelse i vårt naboland. Blant annet har han arrangert og produsert en enorm Queen-oppsetning som har gått Europa rundt. Siste oppsetning var lagt til Karlstad lørdag og Erik ville så gjerne at representanter fra Elverum Mannskor skulle være til stede. Klart vi kunne. Og det var verdt turen, sier en strålende opplagt 1.tenor og president for de høyt dekorerte guttene med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt anerkjente klangen, den alltid like velformulerte og videre så emptatisk uvanlig godt utviklede Einar Mellum.

En strålende opplagt trio fra Elverum Mannskor på tur i Karlstad. President Einar Mellum (t.v), visepresident Gunnar Østmoe og presidentbror Rolf Mellum. Legg merke til at hotellet for anledningen hadde rullet ut tepper med påtrykte "E"-er. "E" som i Elverum Mannskor.

En stor kveld
”A Night At The Opera – A Tribute To Queen” med Johan Boding i hovedrollen og Elverum Mannskor-vennen Erik Rynefors bak spakene, ble en stor aften for de 1.600 gjestene. Og særlig for følget fra Elverum Mannskor. Sjefsdirigent, kunstnerisk leder og muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland var i fyr og flamme etter forestillingen.
– En stor kunstnerisk opplevelse. Det er veldig morsomt å se at vårt internasjonale arbeid gir oss muligheten til å være med på dette. Klart tenorrekka vår har en del å hente, kanskje særlig fra koret vi fikk oppleve her. Det er også helt klart at Elverum Mannskor må ut i verden for å få nye impulser. For på den måten å vokse – både kunstnerisk, sosialt og omdømmemessig. Hørte jeg en trippel bunnlinje, skrålte en svært ivrig og lykkelig Per Kjelland på sitt vanlige engasjerende, pedagogisk helt korrekte og meget velformulerte vis. Det meldes forøvrig også om flere såkalte sosiale innertiere i løpet av week-enden i Karlstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.