Fulle hus og kanskje egen Stasforvalter

STORMENDE JUBEL: Elverum Mannskor med stor suksess med forestillingen «Skreddersydd i 125 år».

To fullsatte kulturhus med stormende jubel. Elverum Mannskor med sine gode musikalske venner landet trygt og godt med sin storsatsing «Skreddersydd i 125 år». På toppen av all suksess, er det mulig koret får sin egen Stasforvalter.

– Mange snakker om at koronatida, krigen i Ukraina med løpske priser og mindre penger blant folk, holder folk hjemme fra kulturopplevelser. Vår forestilling «Skreddersydd i 125 år» viser at så lenge konsept og kvalitet er på plass, kommer de store massene, sier en av talspersonene for det opp mot eventyrlige prosjektet, 2. tenor Madsbu.

Stolt og glad

2. tenoren kan ikke få fullrost mannskorets samarbeidspartnerne; Ole Paus, Sturla Stålsett, Odd Grundt og The Husband. Sammen med 51 mann og sjefsdirigent Inger-Pernille Stramrud, lagde disse et eventyr av en forestilling for å markere det veldige korets 125 årsjubileum. Den nesten bestandig renstrøkne tenoren er også rask med å legge til at uten sponsorhjelp, særlig fra SpareBank1 Østlandet, hadde forestillingen ikke vært mulig å gjennomføre.

– Vi bestemte oss for at vi skulle vise at vårt kor har vært skreddersydd for enhver tid og at vi kan annet enn å stå rett opp og ned å synge mannskorslagere. Alt dette klarte vi. Skal vi dømme etter oppslutning og reaksjon fra salen, klarte vi det på en fortreffelig måte. Jeg er stolt og glad, sier talsperson 2. tenor Madsbu.

Store ting på gang

Og store ting skjedde på banketten. Burgunder-Nytt var ikke invitert til den lukkede feiringen, men har likevel fått kjennskap til at kveldens hovedtaler, Statsforvalter i Innlandet og leder av Forsvarskommisjonen, Knut Storberget, holdt en rørende tale til sine burgunderrøde venner.

NY ROLLE: Statsforvalteren ønsker å være Stasforvalter også.

Han skal ha avsluttet talen med en søknad om å få bli tatt opp som Elverum Mannskors offisielle Stasforvalter. Det finnes jo fra før finans- og noteforvaltere i koret og den tidligere statsråden mente tiden var inne til også å sørge for en trygg forvaltning av alt det staslige rundt det internasjonalt anerkjente og høyt dekorerte koret.

– Jeg har så langt ingen kommentar til saken annet enn at flere ting vurderes etter det storslåtte jubileet. Det er slik at utviklingen av et mannskor med skreddersydde jakker aldri står stille. Vi er med i tiden, ja ofte skrittet før. Du kan være sikker på en ting; det vil komme nye grensesprengende tiltak og påfunn fra dette koret, sier president 2. bass Lange i en kort kommentar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.