«Skreddersydd i 125 år» med Ole Paus og gode venner

JUBILEUM: Elverum Mannskor er 125 år og jubileumskonsert er under oppseiling.

Elverum Mannskor er 125 år og vil gjennom jubileumsforestillingen «Skreddersydd i 125 år» vise at et mannskor kan tilpasse seg tiden og alle dens ulike musikksjangre. Billettene er lagt ut.

Sammen med Ole Paus, operasanger Odd Grundt, vår egen Morten Wærhaug og et sammensatt husband, skal burgunderjakkene bevise at de behersker alt fra opera og viser til rock, disko og hip-hop. Elverum Mannskor vil i januar presenterer en forestilling spekket av overraskelser og musikalske høydepunkt. Slik har du aldri før sett et mannskor.

Paus og Wærhaug

Burgunder-Nytt kan, som de aller første, avsløre at Ole Paus, sammen med Elverums egne Morten Wærhaug, skal binde forestillingen sammen og at datoene er satt til fredag 13. januar og lørdag 14. januar.

KLAR: Ole Paus er klar for Elverum i januar.

– Ja. Rammene begynner å bli ferdige og vi har jobbet lenge med inneholdet. Det blir en reise gjennom musikkhistorien fra 1897, da koret ble grunnlagt, og fram til nå. Vi skal vise at vi har vært, og fortsatt vil være, skreddersydde for all musikk som preger alle tider, sier prosjektledelsens talsperson, 2. tenor Madsbu.

Britney Spears og Abba

Talspersonen forteller at publikum vil få oppleve mannskoret i ulike og til nå helt ukjente formater og stilarter. Her blir det servert låter fra Abba, Britney Spears, Elvis Presley, Sven Ingvars, Di Derre og Dumdum Boys, for å nevne noe. Det blir viser, opera og spennende overraskelser under veis i forestillingen, sier talsperson 2. tenor Madsbu.

Jubileumsforestillingen representerer slutten i et prosjekt som det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente mannskoret startet allerede etter årsmøtet i januar. Burgunder-Nytt har fra kilder tett på koret fått bekreftet at prosjektet skal representere et nytt kunstnerisk steg for koret. Ved siden av det rent korfaglige, skal målet i tillegg være å styrke korets kompetanse i forhold til ulike andre kunstneriske uttrykk.

Bare mannemager?

Hva dette helt konkret innebærer, er den ofte helt renstrøkne og alltid positivt innstilte tenoren mer nølende til å uttale seg om.

I STØTET: Talsperson 2. tenor Madsbu i fri utfoldelse under den siste magiske forestillingen i Elverum Mannskors regi «Siste Stikk».

– Dette går rett inn i vår korpolitiske strategisk tenkning og ikke noe vi vanligvis drøfter i det offentlige rom. Det jeg imidlertid kan røpe er at publikum vil få oppleve en musikalsk helaften de aldri før har opplevd maken til. Og jeg kan si at det ikke blir bare burgunderrøde jakker på scena denne kvelden. Kanskje til og med dukker det opp en rekke bare mannskormager. Britney Spears, jeg sier ikke mer, avslutter en svært hemmelighetsfull talsperson for prosjektet 2. tenor Madsbu.

Billetter til fredag 13. januar klokka 19.00 kjøper du her

Billetter til lørdag 14. januar klokka 18.00 kjøper du her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.