Vant publikum og tok over fanen

KOK: Det kokte formelig i Røros kirke da guttene i Elverum Mannskor endelig tok regien.

Det høyt dekorerte Elverum Mannskor ble den store snakkisen da mange hundre sangere var samlet til stevne på Røros i helga. Koret med den triple bunnlinjetenkningen vant både publikums hjerter i Røros kirke, viste uvanlig god sosial styrke og tok over fanen som arrangør i 2024.

Den svært korfaglig tunge delegasjonen fra Elverum tok tak allerede fra ankomsten fredag ettermiddag. Etter avtale med den kunstneriske ledelsen, var samtlige av kormedlemmene i stand til å stå støtt under prøveoppstillingen i kirka, til tross for en flere timer lang busstur. Etter prøvene benyttet de burgunderkledte muligheten for en forfriskning på Sangerhuset og bidro sterkt til å heve stemningen der med til tider stor mannskorsang.

HYGGET SEG: Guttene hygget seg i sine skreddersydde korjakker i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Konserten lørdag i Røros kirke, ble for mange høydepunktet. Og høydepunktet i høydepunktet ble, ikke helt overraskende, det alltid velsmurte og svært godt forberedte koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og mer regionalt aksepterte klangen. Denne gangen gledet Elverum Mannskor publikum først med Sven Ingvars-potpurri og den egenproduserte klassikeren Korona-Meny.

Publikum ga tydelig uttrykk for både lettelse og glede etter mye alternativ korsang både før og etter. Så tydelig var lettelsen at sangene faktisk ble avbrutt av klapping og flere andre former for gledesutbrudd. Som eneste kor måtte publikum dempes for at alle skulle få med seg herlighetene.

Se videoen i toppen av saken, husk lyd.

Sangermiddagen ble som vanlig preget av godt opplagte burgunderkledte som alle var tidlig og godt over skia. Både sosialt og kunstnerisk og søndag var igjen Elverum Mannskor i hovedrollen under faneoverrekkelsen.

Overrekkelsen av Norges Korforbund Østerdalens fane er en seriøs og svært høytidelig seremoni som avslutter alle sangerstevner. Arrangerende kor overlater fanen til koret som skal stå for neste stevne. I 2024 er det klart for stevne i mannskorshovedstaden Elverum og fanen ble derfor overtatt av dele av presidentskapet. For utenforstående kunne det hele kanskje se litt lite innøvd ut, men på scenen kunne den observante publikummer observere både president 2.bass Lange og presidentskapsmedlemmene 2. tenor Bjøntegaard og 1. bass Normann i ulike roller.

Se video nederst i saken, lyd ikke helt nødvendig

UNDERLIG: Bildet Burgunder-Nytt-redaksjonen har mottatt virker pussig.

Burgunder-Nytt har mottatt enkelte bekymringsmeldinger i forbindelse med at to av de burgunderrøde ble observert i en helt feil gruppering. Det er også blitt stilt spørsmål rundt hvorvidt denne grupperingen var et kor eller en eller annen form for observatører i gruppe. Burgunder-Nytt har ikke sjekket disse tipsene til bunns, men bringer bilde av noe som kan tyde på at et par medlemmer av Elverum Mannskor faktisk står oppstilt under noe som kan likne på en korfane. Og den er definitivt ikke Elverum Mannskors.

HØYTID: Elverum Mannskor fikk overrakt fanen som symbol på så mye, blant annet at koret skal arrangere det neste stevnet i 2024.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.