– Hva var vi egentlig med på?

KAOS: Husk lyden på videoen som viser mandagens svært forvirrende vintrekning.

I et slags forsøk på å møte den årelange og massive kritikken mot det mange kaller en mafialiknende vintrekning, forsøkte de ansvarlige mandag en ny vri. Få, om noen, forsto hva de faktisk var med på.

Burgunder-Nytt har gjennom mange år fått tips og påstander om tvilsomme vintrekninger i det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente korets kaffepauser. De trekningsansvarlige har tilsynelatende trukket litt på skuldrene av kritikken og fortsatt i samme stil. Ofte havner vinpremiene mistenkelig nære de ansvarlige, eller at premiene «helt tilfeldig» faller på medlemmer som av en eller annen grunn fortjener en ekstra påskjønnelse. Noen har derfor påstått at utfallet av vintrekningene faktisk kan være presidentskapspåvirket.

Til vanlig trekkes noen vinkorker ut av en tøypose. På disse står det et tall. Hvert kormedlem skal visstnok ha sitt tall på en så langt ikke offentliggjort liste. Trekningene skjer ved at tilfeldige medlemmer trekker en kork ut av tøyposen, nummeret blir så ropt opp av en av de ansvarlige. En annen ansvarlig sitter så med den omtalte lista og roper ut navnet på vinneren. En type trekning med mange usikkerhetsmomenter og som gir gode muligheter for styrt trekning.

Mandag ble en helt ny type trekning forsøkt. Mer digital og skulle framstå mer tilfeldig. Presidentskapsmedlem, hovedkasserer og finansforvalter 1. tenor Granerud var satt til å bruke mobiltelefonen sin til på en måte å trekke ut tall. Etter sigende helt tilfeldig. Disse tallene skulle så sjekkes via den tidligere omtalte lista som denne gang var plassert hjemme hos stemmeforvalter og vinlotteritrekkansvarlig 2. tenor Skjæret. På direkte mobiltelefonlinje til fru 2. tenor Skjæret, som altså for anledningen satt med lista, kom navnene som tilhører tallene. Vinneren mottok så sin vinpremie av medvinlotteritrekker 2. bass Langmyr.

Se på slutten av videoen i toppen av saken for å få 2. bass Langmyrs uvanlig ærlige oppsummering av mandagens trekning.

– Jeg vet ikke om det gikk opp for noen av de øvrige medlemmene hva som egentlig foregikk. Jeg tviler. Vi opplevde at et tall ble ropt opp, at dette tallet ble sjekket opp ett eller annet sted og at et medlem ble ropt ut som vinner av en vinflaske. Rundt meg lurte mange rett og slett på hva de hadde vært med på, forteller en kilde til Burgunder-Nytt som ønsker å være anonym.

Han legger til at dersom meningen var å gjøre trekningene mer åpne og forståelige, at Glasnost-tankegangen så og si har nådd de trekningsansvarlige, må man åpenbart forsøke en gang til.

Det har ikke lyktes Burgunder-Nytt å innhente kommentarer verken fra de trekningsansvarlige eller fra presidentskapet i det internasjonalt anerkjente, stadig voksende og på stadig flere måter veldige mannskoret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.