– Kultur måles i følelser

FORKLARER: President 2. bass Lange sier kultur kan måles i mye annet enn prestasjon.

– Det er jo nettopp det faktum at kultur får fram følelser uavhengig av kvalitet, som inspirerer oss og gjør arbeidet vårt så fullt av mening. Årets Korslag er et glitrende eksempel i så måte, sier presidenten i det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente Elverum Mannskor, 2.bass Lange.

Det var etter at publikum hadde stemt fram sin favoritt blant sangene som de sju elverumskorene hadde presentert fredag, at den helt enstemmig valgte og alltid substansielle presidenten kom med sin svært forklarende og uvanlig dekkende uttalelse. Mange var nemlig spørrende etter at en av Canzona Nova sine sanger ble utropt som vinner.

– Det hele ble annonsert som dette blandakorets aller siste opptreden. Korets historie endte altså der og da, i Rådhusets festsal. Både publikum og framstilling ble derfor naturligvis preget av sympati og vemod. Gode og tenkende menneskers første reaksjonen er da å gi trøst. Dette ble gjort mulig gjennom stemmeseddelen. Vi mennesker er gode med hverandre. Det er i seg sjøl en verdi så uendelig mye mer å ta med seg hjem og lagre i sitt minne, enn et diplom for beste sang, sier 2.bass Lange og viser sin raushet og klokskap på linje med sammenlignbare størrelser som Mahatma Gandhi og Nelson Mandela.  

De sju elverumskorene presenterte hver tre sanger for publikum. Forestillingen ble ledet av Ole Kristian Bonden fra verstkoret Cantate Domino. Så flink at han burde vært prost i Sør-Østerdal og biskopkandidat, var det flere som sa for å beskrive innsatsen hans. Burgunder-Nytts anmelder er enig.

Mange hadde nok gledet seg ekstra til det internasjonalt anerkjente Elverum Mannskor. Koret fikk fram vårfølelsen med Taube-klassikeren Vals på Ängön. Den legendariske operasvisken Nessun Dorma og den trolig udødelige Korona-Meny.

– Først kan det jo virke litt pussig at vårt hjemlige publikum ikke er like begeistret som statsministeren, departementene, NRK og strømmetjenesten Spotify har vært i forhold til vårt egenproduserte korverk Korona-Meny. Den ville vel nærmest ha spasert seg fram til seier ved de fleste sangkonkurransene, i hvert fall nord for Rio. Men forklaringen ligger altså i alt dette med kultur og følelser, sier den empatisk velutviklede, meget forståelsesfulle og filosofisk kloke president 2. bass Lange.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.