Burgunderjakkene fristilles

Presidentskapet i Elverum Mannskor har besluttet å fristille alle sine medlemmer foran valget om Innlandet fylkeskommune skal bestå, eller om det skal blåses støvet av de gamle fylkene Hedmark og Oppland. – Vår visjon er å være grensesprengende, da er spørsmålet av liten virksomhetsmessig betydning, sier president 2. bass Lange.

UTEN GRENSER: Elverum Mannskor er kjent for å være helt grensesprengende. Illustrasjon: 2.bass Skauge

Det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente koret har vært kjent for sitt store samfunnsengasjement og klare meninger i store saker som angår folk flest. Det har derfor vært knyttet spenning til om de nærmere 50 medlemmene på noen måte skulle bli bundet foran den forestående folkeavstemningen. En slik binding ville kunne ha påvirket svært mange frivillige organisasjoner i Innlandet og vært helt retningsgivende og trolig avgjørende for det endelige utfallet.

– Elverum Mannskor jobber lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Og ikke minst jobber vi med å sprenge grenser. I en ideell verden er vi altså grenseløse.  I tillegg opererer vi i rommet mellom et kor og en bevegelse og i det finnes ingen geografiske grenser. Ja, vi er opptatt av samfunnet rundt oss og tar ansvar, men det må selvsagt være av korpolitisk eller korstrategisk interesse for oss. Verken jeg eller presidentskapet ser slike i spørsmålet om fylkets framtid. Derfor lener vi oss tilbake og lar demokratiet gjøre jobben denne gangen, sier den svært klare og umåtelig populære presidenten.

HØYDEPUNKT: Et av mange høydepunkt i løpet av koronatiden, statsminister Erna Solberg ville selv møte burgunderjakkene.

Statsministerkoret, som mange kaller Elverum Mannskor etter at Erna Solberg så gjerne ville møte koret før hun gikk av i høst, føler seg heller ikke bundet av den geografiske inndelingen i kor-Norge. I Innlandet fylket finnes det nemlig ikke mindre enn fire såkalte distriktsledd av Norges korforbund, NK Vestoppland, NK Hedmark, NK Østerdalen og NK Gudbrandsdal.

Faktasjekk

Som det gravende, frie og helt uavhengige organet Burgunder-Nytt er, har faktaredaksjonen ettergått president 2. bass Langes påstander om at korets visjon taler for å fristille medlemmene foran valget.

Faktaredaksjonen kan vise følgende funn:

Under årsmøtet 2015 la Verdikommisjon II fram sin revidering av korets viktigste føringer for virksomheten. Et enstemmig årsmøte vedtok følgende visjon: Elverum Mannskor skal være et grensesprengende kor med engasjement, profesjonalitet, kreativitet, kameratskap, respekt og synlighet som sine fremste grunnverdier.

Faktaredaksjonen konkluderer etter dette med at presidenten henviser til korrekt fakta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.