Presidentens tale 17. mai

Se og lytt til president 2.bass Langes svært viktige tale.

Burgunder-Nytt kan som de eneste publisere både video og manusteksten fra president 2. bass Langes smått legendariske tale på den svært spesielle 17.mai 2020. Klikk på videoen kjenn tyngden av ordene, fordyp deg senere i teksten. Talen blir regnet som en av de store så langt i presidentperioden.

Kjære burgunderjakker ute og hjemme

Hva er demokrati uten frihet? Hva er frihet uten demokrati? Hva er et Elverum Mannskor uten burgunderrøde jakker? Hva er burgunderrøde jakker uten Elverum Mannskor? Nasjonen befinner seg i en krise. Kriser utfordrer oss, kriser tvinger oss til å stille grunnleggende spørsmål. Men krisene gir oss ingen svar, bare savn, lengsel og usikkerhet. Usikkerhet rundt hva morgendagen vil gi, savn og lengsel etter det gårsdagen ga.

På en dag som dette blir lengselen og savnet ekstra stort. Grunnlovsdagen, vår hyldest av frihet og demokrati. Vår årlige påminnelse på folkestyrets og ytringsfrihetens store verdi. Vår egen dag for å feire vårt demokrati. Frykten for en dødelig epidemi har tatt det fra oss.

For Elverum Mannskor er 17. mai blitt en naturlig dag for å synliggjøre vårt åpenbare sammfunnsansvar gjennom aktiv og inderlig deltakelse. Vi hyller nasjonens frihet, men også oss selv og korets grunnverdier.  Engasjement, profesjonalitet, kreativitet, kameratskap, respekt og synlighet, og den triple bunnlinjetenkningen oppi alt.

Det skal komme tider hvor vi igjen skal fylle gatene med glade barn og beundrende voksne. Hvor vi igjen skal gå skulder ved skulder i taktfast sang og glad feiring av både våre nasjonale og våre korpolitiske verdier. Fatt mot, alle landets burgunderjakker. Let etter svarene, men glem aldri savnet og den høye prisen fraværet har for hver og en av oss. 

Gratulerer med dagen. Alt for koret. Alltid. Hurra. Hurra. Hurra. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.