Svært blandet på plakaten

Elverum Mannskor og Solheimkoret synger i Veldre kirke fredag 29. mars klokka 19.30. Spennende, sier president 2. bass Lange.

Fredag er det duket for et musikalsk møte av de veldig sjeldne: Mannskor møter blandakor. Elverum Mannskor og Solheimkoret slår seg sammen og serverer vårkonsert i Veldre kirke.

– I og med at noe som kalles blandakor skal bidra i konserten, er vi litt spente på hva som vil møte oss denne kvelden. Det kan tyde på at det verken er bare menn eller bare damer, men kanskje en form for blanding av begge kjønn. Jeg tror nemlig ikke det for eksempel er et etnisk blanda mannskor eller et religiøst eller kulturelt blanda damekor som kan ligge i betegnelsen blandakor, sier en klarttalende og sedvanlig solid, men denne gangen dog noe undrende president 2. bass Lange til Burgunder-Nytt.

Burgunder-Nytts gravegruppe har jobbet en tid med saken og funnet følgende forklaring på begrepet blandakor.

Uansett lover den enstemmig valgte og svært populære presidenten med den omgjengelige og varme omgangsformen og dype bassrøsten store mannskorperler fra de høyt dekorerte burgunderrøde kulturambassadørene med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen. Han nevner spesielt det veldige verket «Die Nacht», den svært krevende korklassikeren «Kung Liljekonvalje» og nasjonalromantikkens Mercedes Benz, selveste «Naar fjordene blaaner».

– Dette blir en stor kveld. Både for oss burgunderjakkene, publikum og forhåpentligvis for vår trofaste sjefsdirigent og kunstneriske leder, Inger-Pernille Stramrud. Den velkjente og på mange måter store korlederen med den eventyrlige tålmodigheten, er denne gangen på hjemmebane da hun også er leder for de blandede menneskene som kaller seg Solheimkoret. Her vil det bli vakker vårstemning med åpning for helt blandende overraskelser, smiler presidenten stolt og forventningsfullt.

Én kommentar til “Svært blandet på plakaten

  1. Korentusiast

    Dette gleder jeg meg veldig til. Hørte mannskoret i Elverum kirke sammen med Chritianfjeld Jazzorchester – for en blanding det var. Blir spennende å se hvem de burgunderrøde guttene blander seg med denne gangen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.