Røros 2010

Guttene polerer Røros-repertoiret

Det blir sangeropptog under forbundsstevnet på Røros førstkommende helg. Her er den nesten vemodig vakre buketten med burgunderrøde korgutter som ble servert i et annet tog, nemlig det i Elverum by 17.mai.

Alt ser ut til å gå etter planen for guttene i Elverum Mannskor før forbundsstevnet i Røros.

Det er nemlig sjelden vakker klang, rene grunntoner og yrende framføring av repertoiret som de alltid velkledde og strålende opplagte guttene i det på stadig flere måter veldige koret har med i sin velfylte kunstneriske koffert til forbundsstevne på Røros førstkommende helg. De åpenbare kulturprisvinnerne og det nå på alle måter toneangivende førstevalg vil spille på hele sitt formidable spekter når korvenner treffes til stevne i Bergstaden. Som vanlig er spennet stort og lista høy både kunstnerisk og sosialt.

Mjelva og Dvořák
Det kunstneriske høydepunktet blir uten tvil profankonserten lørdag ettermiddag i kulturhuset. Det er allerede kjent at de burgunderrøde kulturstorhetene fra skoghovedstaden skal levere den nasjonalromantiske og særdeles klassiske ”I Midnattsolen”, Antonín Leopold Dvořáks ”Songs My Mother Taught Me” som er en del av hans ”Gypsy Songs cycle, B.104/4, Op.55/4 fra 1880. Hør Charlotte Churchs versjon under. [youtube width=»200″ height=»150″]http://www.youtube.com/watch?v=GEvpbXTvnh4&feature=related [/youtube]Videre skal guttene levere korstørrelsen, vikarierende sjefsdirigent og kunsnerisk leder Åsmund Mjelvas mannskorarragerte norske utgave av ”The java Jive”. En versjon av The Ink Spots fra 1940 kan du høre her. [youtube width=»200″ height=»150″]http://www.youtube.com/watch?v=iP6IUqrFHjw&NR=1[/youtube] I tillegg skal Elverum Mannskor som kjent levere to låter sammen med et mannskor som heter Løiten Sangforening. Det blir Astrid Lindgrens udødelige ”Fattig Bonddreng”, drengen Alfreds vise fra Emil i Lønneberget og Taube-klassikeren ”Vals på Ängön”. Lytt til lydklipp av låtene her.

Viktig å være tilstede
– Det er to årsaker til at vi velger å stille på forbundsstevner. Kunstnerisk og sosialt. Med årene er det kanskje blitt mindre kunstnerisk utfordrende for oss for vi har nok utviklet oss i overkant i forhold til snittet i Norges Korforbunds øvrige medlemmer generelt og Østerdalens spesielt. Likevel tar vi ikke på noen måte lett på oppgaven, for oss handler det om å levere, sier den alltid like imøtekommende og velformulerte presidenten og 1.tenoren med den uvanlig klokkeklare og stemningsfulle røsten, Einar Mellum. Hærføreren for den godt opplagte og empatisk godt utviklede horden av burgunderrøde kulturkjæledegger legger ikke skjul på at det sosiale også står i høysetet. Lang busstur med Burgunder-quiz som hovedaktivitet, bli-kjent-fest og stor sangermiddag er alle sosiale høydepunkter. – Samtidig benytter særlig presidentskapet tiden til å sondere muligheter for nye kontakter, finslipe omdømmet og ikke minst profilere koret og medlemmene på en korpolitisk forbilledlig måte. Selv om vi de siste årene har rettet vårt arbeid i en stadig mer internasjonal og korfaglig tyngre retning, er det viktig å skape gode relasjoner i det nære kormiljøet, sier den stødige og særdeles rause presidenten for de offisielle leverandørene av ”Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av ”Gamle Norge” i de skreddersydde og uvanlig velsittende korjakkene i den vemodig vakre burgunderrøde fargen. Programmet for stevnet finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.