Glad laks

Spesialrådgiver på spesialoppdrag

Laksefiskeren med navnet Pål, er i følge spsialrådgiver Per Kjelland, mest sannsynlig en 2.tenor.

Det på stadig flere og flere måter veldige Elverum Mannskors spesialrådgiver i internasjonale spørsmål, Per Kjelland, har vært på nasjonalt oppdrag.

Om det var dirigent-kompetansen eller den omfattende internasjonale korfaglige tyngden som gjorde utslaget har vi ikke fått bekreftet. Men sikkert er det at permittert sjefsdirigent og kunstneriske leder samt muligens professor i Elverum Mannskor, nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål og muligens professor i Elverum Mannskor, 2. tenor Per Kjelland i noen dager nå nesten har hatt ansvaret for laksefisket i elva Gaula i Sør-Trøndelag.

Kunne selv tatt den
Rapportene forteller blant annet om en laks tatt av en Kjelland-kompis med navnet Pål. Men følgende melding tikket inn til redaksjonen fra spesialrådgiver Kjelland, som for øvrig bare kan nås per sms fra lakseelva, like etter at fisken var trygt på land: ”Kunne selv ha fått den, han gikk rett bak meg”.  Også under spesialoppdrag av denne typen, viser altså den stødige og uvanlig musikalske korlederen i den vemodig vakre burgunderrøde og skreddersydde korjakka raushet av sjeldent merke.

Trolig 2.tenor
– I koret vil Per bestandig korets beste, på laksefiske dyrker han gruppen av sportsfiskere. Det ligger mye av Elverum Mannskors grunnverdier i en slik væremåte, sier president og 1.tenor Einar Mellum i en kort skriftlig kommentar. Etter gjentatte forsøk på å nå spesialrådgiveren på tur, lyktes det redaksjonen sent i går kveld å få bekreftet at storfiskeren på bildet heter altså Pål og rent korfaglig skal han, i følge muligens professor i Elverum Mannskor Per Kjelland, trolig tilhøre 2.tenor-gruppen. Ikke overraskende i det hele tatt, da det er i denne stemmegruppen de fleste storfiskerne er å finne også i Elverum Mannskor. Dersom noen skulle være interessert; fisken på bildet veier 10, 5 kilo. Forsyn deg med en videosnutt eller lydfil fra øverste hylle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.