Festspillene 2010

Betryggende nytt fra festspilledelsen

Det er slik mange ønsker at en åpning av Festspillene skal se ut. Slik skal det også fortsette fra 2011. Med de velregisserte og alltid meget god opplagte burgunderguttene i Elverum Mannskor i skjønn musikalsk forening med Ungdomssymfonikerne.

I 2011 blir igjen scenen ryddet for Elverum Mannskors tradisjonelle avsynging av Elverumssangen når Festspillene i Elverum skal åpnes.

Spørsmålene har vært mange, svarene få rundt det årelange og folkekjære samarbeidet mellom de offisielle leverandørene av Elverumssangen og de høyt dekorerte kulturkjæledeggene Elverum Mannskor og Festspillene i Elverum denne våren. Nå er det meste avklart. President og 1.tenor Einar Mellum kunne mandag kveld presist informere om at 2010 blir et ”annerledesår”.

Bare en gang
Den evigunge og klokkeklare presidenten med den overordentlig kameratslige og empatiske væremåten fortalte at Festspilledelsen i år har lagt opp til et ”farvel-og-takk-for-alt”-arrangement med Elverumshallen under avslutningen festspillene. I den anledning har man invitert alle kor som ønsker det, uansett kvantitet og kvalitet, til å være å synge Elverumssangen. Man ønsker videre bare å synge Elverumssangen en gang i løpet av festspillene, og kutter derfor ut bysangen under åpningsseremonien.

Tilbake til normalen
– Men i 2011 er vi ønsket tilbake som forsangere til Elverumssangen under åpningen som da vil foregå på Terningen Arena. Vi har fått enormt med forespørsler etter at det ble kjent at ting skal gjøres annerledes denne gangen, uten at vi har vært i stand til å svare. Men etter en oppklaringsrunde med festspilledelesen, kan vi altså nå berolige alle som er glade i festspillene i Elverum, at neste år vil scenen igjen preges av de burgunderrøde og Ungdomssymfonikerne når den høytidlige åpningsseremonien skal finne sted, sier presidenten.

Et løft
Fordi årets opptreden blir et samarbeid med flere kor, er også mannskorets kanskje største korpolitiske brobygger og strateg, samt reisekoordinator direkte underlagt presidentskapet, 2.bass Odd-Erling ”Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange, koblet inn. – Jeg tror dette blir en flott opplevelse både for sangere og publikum.  Et verdig farvel med Elverumshallen som vi alle har hatt så gode konsertopplevelser i. Det er fint at alle byens korkrefter kan samles og gjøre noe sammen. Det er bare i fellesskap man kan løfte hverandre, messer 2.bassen videre. Og kommer til slutt med en oppfordring: – Måtte de andre korene vise styrke å møte opp. Dette er en sjanse kor-Elverum bør ta vare på, sier reisekoordinator direkte underlagt presidentskapet, 2.bass Odd-Erling ”Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange. Les om Festspillene i 2009 her.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.