17.mai

Sperringene holdt, men bare så vidt

Elverum Mannskor prydet podiet. Følg den hvite pilen for å finne de andre "korene" i Elverum. (Foto: Stein Cato Nybakken, Lokalavisa Sør-Østerdal).

– Vennligst respekter sperringene. Ikke press på. Det var beskjeden som ble gjentatt og gjentatt over høytalerne i Elvarheim-parken i minuttene etter at Elverum Mannskor hadde entret podiet 17.mai.

Det høyt dekorerte og på mange måter veldige mannskoret med den anerkjente varierte og empatiske klangen og de skreddersydde og uvanlig velsittende, men dog bare lett pustende jakkene med den vemodig vakre fargen, skapte igjen stor og på grensen til hysterisk stemning i byen. Tusenvis hadde tatt veien til parken for å høre det toneangivende førstevalg og de åpenbare kulturprisvinnerne synge ”Elverumssangen” og ”Ja, Vi Elsker Dette Landet”.

Rørt og stolt presidet Einar Mellum.

2.bass Lange og 2.tenor Furuheim lytter til ferske Elverum mannskor-opptak.

Rørt president
– Det er veldig artig at så mange kommer for å høre på oss. Og det var tusenvis som hadde møtt opp for å se oss gå i toget også, mange av dem med flagg som de viftet mot oss med. Mange ropte også hurra til koret. Det er flott, sa en tydelig beveget president for kulturkjæledeggene i burgunderrødt, Elverum Mannskor, 1.tenor Einar Mellum. Den alltid så veltalende og uvanlig empatiske og sympatiske presidenten med den sjeldent klare tenorstemmen forteller videre at de nærmere 40 velkledde mannskorsangerne startet dagen med frokost og seremoni ved Elverum Folkehøgskule. ”Sang til Flagget” og ”Gamle Norge” ble perfekt levert til et etter hvert sterkt beveget publikum. Så var det altså opptog og avslutning i parken.

1.tenor Mellem og 1.bass Krey i forberedelser før opptoget.

Guttene leverte varene rundt minnebautaen ved Elverum Folkehøgskule.

«Korene» i Elverum
Mange stusset nok litt over ordlyden ”korene i Elverum” som arrangørene brukte for å introdusere sangerne som skulle levere fra byens hovedscene. Podiet ble fylt opp av burgunderrøde jakker, hvite sangerluer og den helt passende fanen til Elverum Mannskor. Dersom man studerer bildene godt i ettertid, kan man faktisk skimte noen som trolig representerer andre kor enn Elverum Mannskor. – På en slik dag er det viktigst for oss at vi står fram som et ordentlig kor med solid takt og grunntone, sier  2.tenor og visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring, Gunnar Østmoe.
Elverum Mannskors kanskje største korpolitiske brobygger og strateg, samt reisekoordinator direkte underlagt presidentskapet, 2.bass Odd-Erling  ”Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange, sa derimot at han mente det var trist at ikke også de andre ”korene” i Elverum kunne stille opp på en slik flott dag. – Sammen er vi enda sterkere, sier  kor-diplomaten med den dype bassrøsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.