Nedtur

2010
05.11

- Pussigheter fra statskanalen

1.tenor Madsbu og visepresident og 2.tenor Østmoe stiller seg svært undrende til statskanalen NRKs regelsett i forbindelse med at Elverumssangen ikke ble trukket ut som vinner av en slags konkurranse.

- Det hele må dreie seg om en gedigen glipp. Jeg kan ikke forstå at det har ligget substansielle vurderinger bak en slik avgjørelse, sier en hoderystende president Einar Mellum.

Også visepresident med ansvar for merkevarebygging og markedsføring, i det veldige koret med den empatiske grunntonen, Gunnar Østmoe, er sjokkert over at NRK1 Norge Rundts offisielle Facebook-sted ikke sørget for å trekke Elverum Mannskors Elverumssangen ut av kruset da en norsk bysang skulle premieres.
Det var i forrige uke at nettstedet for det populære familieprogrammet Norge Rundt oppfordret til å sende inn sine bysanger – eller ”heimplass-sanger” som man så omtrentlig brukte for å få med seg all verdens av stubber og stev fra absolutt hele steinrøysa Norge. Den alltid like raskt og godt over skia og glassklare 1.tenor Jens Petter Madsbu, så umiddelbart muligheten og sendte inn Elverum Mannskor og Rein Alexanders rørende versjon av Elverumssangen hentet fra den meget påkostede og kritikerroste CD-produksjonen ”Absolute Burgunder vol.1”. Tirsdag skulle et av bidragene premieres og ut av kruset ble en lapp med bokstavene k-o-l-v-e-r-e-i-d, i nevnte rekkefølge, trukket ut.
- Jeg trodde først det måtte være feil, at dette var en lapp som hadde blitt liggende igjen etter kåringen av Norges nasjonaldypvannsfisk eller noe slik. Men så viser det seg altså at Kolvereid er et sted og at det er laget en slags sang om stedet. Dette ble altså sendt inn og statskanalen NRK1 fant det betimelig å klassifisere den på linje med den ærverdige Elverumssangen. Ikke til å tro, egentlig, sier den ellers så åpne og forståelsesfulle 2.tenoren med den pussige snurrebarten.
Men kilder som sitter presidentskapet nær sier at det taktfaste og høyt dekorerte koret nok også har lært noe av hendelsen. President Mellum bekrefter på mange måter det når han avslutter med følgende velformulerte utsagn:
- Det å ”legge ut en sang om heimplassen” betyr noe annet for NRK enn for oss. Det er bare å erkjenne at slik er det. For Elverum er det åpenbart – det er bare en sang og det er bare en offisiell leverandør. Elverumssangen av Elverum Mannskor. Når alt dette er sagt så er det en selvfølge for oss å gratulere stedet Kolvereid med sangen om plassen sin, avslutter president Einar Mellum og beviser nok en gang sin særdeles empatiske og storslåtte side.

5 Responses to “Nedtur”

 1. Redaksjonen says:

  Det er kommet kraftige reaksjoner fra mennesker som tror at http://www.burgunderjakkene.no ikke vet at dette Kolvereid er et sted. Det er neppe noen tvil om – det er regelverket NRK bruker som er utgangspunktet i den redaksjonelle omtalen. Konsekvensen kan bli at Sputnik og Pavorotti kastes i samme hatten, noe et organ til fremme av korsang ikke kan sitte passiv å se på. At 2.tenor Østmoe omtalte navnet som “bokstaver i nevnte rekkefølge” var nok mer et bilde på hvor x-files-liknende hendelsen ble oppfattet i presidentskapet.

 2. Peer J says:

  At NRK kunne gå på en slik blemme er jo nærmest ubegripelig. Jeg har mistet troen på statskanalen!

 3. Stein says:

  Jeg føler et visst behov for å forsvare NRK her. Norge Rundt har neppe misforstått reglene. Programmets programprofil er å vise det litt rare, ufrivillig komiske fra vårt langstrakte land framfor kvalitet. Staute, klokkeklare og sympatiske korgutter er rett og slett ikke kuriøst nok for dette programformatet.

 4. Gunnar says:

  Da traff NRK-knottene innertier med sitt ufrivillig komiske, spør du meg. Men likevel; å sette denne revylignende saken fra det bortgjemte stedet isamme klasse som ærverdige og seremonielle Elverumssangen fra Østerdalens hovedstad…? Makan.

 5. Undoubtedly, irtual reality has actually come a long
  method sice the wicked Virtual Kid, however Oculus Rift will still live and pass awaay by the very saqme step: video games.
  It’s comfortable to wear, it tkes you away from reality, and
  it is just set tto get better, but it requires contfent and support from
  leading designers if it is to be a success.

Your Reply

*

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera