Jubileumsraketten har tatt av

SJEFER: Sjef for promosjonen 1. bass Tangen (t.v) og selveste president 2. bass Lange. Til høyre har nyslått ridder 1.bass Halvorsen også kommet med på bildet.

Det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente Elverum Mannskor er som kjent 125 år. Raketten med minst tre trinn er avfyrt. – Fest sikkerhetsbeltene, vi er bare i startgropa, sier PR-ansvarlig for jubileumsmarkeringen, 2. tenor Bjøntegaard til Burgunder-Nytt.

Det hele startet på selve stiftelsesdatoen 11. november. Det over 50 mann store koret markerte formelt 125-årsjubileet med en såkalt ordenspromosjon. En indremedisinsk seremoni der trofaste sangere hedres for lang og ikke minst tro tjeneste i korets rekker.

– En tradisjonsrik og svært viktig markering der det blir satt fokus på både koret og korets medlemmer. Høytid og hygge går hånd i hånd, sier den lyriske 2. tenoren og presidentskapsmedlemmet med ansvar for PR-opplegget rundt jubileumsåret.

IKKE TILFELDIG: PR-ansvarlig for 125 årsjubileet 2. tenor Bjøntegaard, har liten tro på tilfeldigheter.

Den godt empatisk utviklede og noen ganger renstrøkne 2. tenoren, sier videre at det også var artig å registrere at Elverum Mannskor hadde en så direkte påvirkning på Kirkerådets valg av ny biskop på Hamar.

– Ja. Den nye biskopen, Ole Kristian Bonden, er jo fra Elverum og han ble utnevnt akkurat på dagen 125 år etter at koret vårt ble stiftet. Når det videre er slik at navnet på vannhullet vi pleier å fukte strupene våre på, når vi besøker vennskapskoret vårt Sångföreningen Manhem i Karlstad, er Bishop Arms, ja så er vi vel langt forbi det som kan forklares med rene tilfeldigheter, sier presidentskapsmedlem 2. tenor Bjøntegaard.

Ellers forteller den glade tenoren om både stands på byens kjøpesentra for å markere jubileet og styrke korets fra før solide merkevare. Her kan tilfeldige få et innblikk i både historien og dagens omfattende virksomhet.

BLIR STEMNING: 24. november er det klart for et musikalsk eventyr på Central Scene.

– Vi gjør også kjent våre neste trinn i raketten. Først konserten Jazz i Burgunder som går av stabelen torsdag 24. november. Det er en tradisjon vi har hatt i mange år, bare stoppet av koronapandemien. En konsert sammen med Christianfjeld Jazzorchester. Denne gangen blir konserten avholdt på Central Scene. Her møtes gladjazz og malmfull mannskor til et musikalsk eventyr som folk i alle aldre bør få med seg, sier 2. tenoren som håper på skikkelig trøkk.

Billetter er å få kjøpt i døra, eller ved å følge denne linken.

MED PAUS: Ole Paus og Elverum Mannskor serverer forestillingen «Skreddersydd i 125 år».

Jubileet avsluttes i januar med en gedigen kunstnerisk satsing. Elverum Mannskor inntar kulturhuset 13. og 14. januar sammen med Ole Paus, operastørrelsen Odd Grundt, Elverums egen rockestjerne Morten Wærhaug og eget band.

– Det blir stort med forestillingen «Skreddersydd i 125 år». Her vil vi sammen med gode venner bevise for publikum at vi kler alle mulige musikksjangre. Jeg kan garantere at slik som vi vil framstå under denne jubileumsforestillingen, har du aldri før sett et mannskor, sier en litt hemmelighetsfull, men veldig spent og stolt, 2. tenor Bjøntegaard.

Billetter til forestillingene får du ved å følge linkene under.

Fredag 13. januar

Lørdag 14. januar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.