Sløyfe-bombe fra presidentskapet

President 2. bass Lange kunne mandag kunngjøre en bombe for guttene i det på så mange måter veldige Elverum Mannskor; det er bestilt nye tversoversløyfer. Det var en måpende forsamling som mottok sjokknyheten.

ORIGINALEN: De nye sløyfene skal produseres etter mal av de gode gamle sløyfene fra 1976.

Det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente koret med sitt sterke samfunnsengasjement og oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkning er på full fart mot sin 125-års jubileumsfeiring. I den anledning er det som kjent bestilt nye korjakker, men at også nye sløyfer skulle designes og produseres har vært en godt bevart hemmelighet.

Designet er hentet fra originaluniformen fra 1976 da guttene hadde hentet det burgunderrøde inn i de klassiske sorte sløyfene. Å hente inn originalen blir av mange sett på som et ledd i jubileumsmarkeringen. Stolte tradisjoner er til for å bevares.

Ta en vandring gjennom korets første 120 år her

– Vårt jubileum kommer til å bli lagt merke til. Vi jobber selvsagt med en stor forestilling og festligheter i anledning jubileet. Av erfaring vet vi at det vil genererer stor oppmerksomhet og det er ikke uten betydning hvordan vi fremstår. I bunn og grunn handler vår uniform om å ta vare på, og ytterligere bygge opp om, vårt gode omdømme, sier president 2. bass Lange i en kommentar til Burgunder-Nytt.

Presidenten er foreløpig taus om hvordan125-årsjubileet ellers skal markeres annet enn at det altså vil merkes av mange i ulike lag av samfunnet.

– Alt er selvsagt ikke klart, vi er i prosess. Men vi ser allerede nå at flere har merket seg selve jubileumsdatoen. Det er jo blant annet slik at Hamar bispedømmeråd har bestemt å vigsle den nye biskopen sin på korets 125-årsdag, 11. november 2022. Det er jo neppe helt tilfeldig, sier presidenten som legger til at Burgujderjakkene jo har vært en del rundt, også i mange kirker i inn- og utland.

KLASSIKER: Korona-Meny blir servert under årets Korslaget i Elverum 6. mai. Husk lyd.

Ellers slår presidenten et slag for Korslaget, der alle kor i Elverum samles og holder felles konsert. Datoen er fredag 6. mai og stedet er Rådhussalen i Elverum. Som vanlig er interessen stor rundt hvilke sanger Elverum Mannskor skal servere.

– Vi har mange muligheter denne gangen, men jeg kan love at vi skal servere vår egen Korona-Meny. Tidligere statsminister Erna Solberg (H) kom jo til Elverum for å høre akkurat den i høst, så jeg regner med at elverumsinger og andre også har lyst til å få med seg det helt unike korverket. Da er muligheten altså 6. mai, sier president 2. bass Lange.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.