Sjokkrykte om jakkebytte

I følge flere ikke navngitte kilder skal det foreligge konkrete planer om å bytte ut de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen. Opplysningene har slått ned som en bombe og har rystet mannskor-Europa helt inn i grunnvollene.

ENDRING?: Sjokkryktene går på at korjakkene til Elverum Mannskor er på tur ut.

Uten at Burgunder-Nytt har fått bekreftet det, har de spinnville opplysningene høyst trolig sitt utspring i Elverum Mannskors årsmøteforhandlinger som er berammet til 28. januar. Elverum Mannskor har tradisjon for streng fortrolighet i forkant av sine årsmøteforhandlinger, men Burgunder-Nytt har ikke opplevd maken til informasjonsmur som er bygget opp rundt sjokkryktene om at Burgunderjakkene skal bytte ut sine høyt skattede og skyhøyt profilerte korjakker. Ingen av våre kilder, verken i korets vedtakende organ eller i nærheten av dem, har ønsket å uttale seg i den svært betente saken.

– Burgunderjakkene skal bytte korjakker? Ja, visst. Selv heter jeg Luciano Pavarotti, sier en korsanger fra et av byens mye mindre og svært blandede kor som av åpenbare grunner ønsker å være anonym.

Elverum Mannskor opptrådte for første gang i burgunderrødt under oppmarsjen som avsluttet sangens- og musikkens uke 30. mai 1976. Jakkene er senere for mange blitt selve symbolet på mannskorkvalitet, takt og tone. I 2009 ble jakkene skiftet ut til dagens skreddersydde jakker av thailandsk silkestoff. I forbindelse med jakkeskiftet i 2009 kom datidens presidentskap med en offentlig meddelelse som viste for all verden hvor høyt verdsatt de burgunderrøde jakkene er for det høyt dekorerte koret:

«Koret har siden 1976 hatt burgunderrøde korjakker og det burgunderrøde har en helt spesiell symbolverdi for koret. Særlig med tanke på vårt stadig økende internasjonale engasjement og vår generelle korpolitiske betydning og plass, er det viktig å framstå som en samlet gruppe av innovative tradisjonsbærere av mannskorsang».

Burgunder-Nytt jobber med saken og vil komme med mer.

Én kommentar til “Sjokkrykte om jakkebytte

  1. Tilbaketråkk: Tipsflom etter sjokkrykte | Elverum Mannskor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.