Hektisk og målrettet mot 2022

Opptreden i forbindelse med Frivillighetens Dag, høydepunktet når jula skal synges inn i Elverum kirke, sedvanlig opptreden på Kremmertorget og brennhete rykter om nytt storprosjekt. Det formelig koker rundt guttene i burgunder om dagen.

Guttene venter på tur til å synge i Røros Kirke.

– På andre kan det kanskje virke voldsomt, men husk at hver enkelt aktivitet er gjennomtenkt og forankret i planverket og i er helt henhold til gjeldende mål og verdier. Og selvsagt ikke mer enn vi vet vi kan gjennomføre på en skikkelig måte, sier presidentskapsmedlem med særlig ansvar for markedsføring og merkervarebygging, 2. tenor Bjøntegaard.

Den noen ganger renstrøkne tenoren fortsetter med å fortelle at det blir mange muligheter for å oppleve «Dagsrevyen-koret» live i Elverum framover. Først er det søndag 5. desember hvor Frivillighetens Dag skal markeres på Rådhusplassen. I følge presidentskapsmedlem 2. tenor Bjøntegaard en opptreden tatt litt på sparket.

– Ja det var kort frist, men det er naturlig for oss å bidra. Vi er en del av frivilligheten og er vant til å ta ansvar for fellesskapet. Men de varslede kuldegradene gjør at vi denne gangen lar de burgunderrøde og skreddersydde silkekorjakkene henge igjen hjemme, smiler 2.tenoren.

Søndag 12. desember er neste med julesang både i Elverum kirke og på Kremmertorget.

Presidentskapsmedlem 2. tenor Bjøntegaard.

– En årelang tradisjon. Og mellom slagene kaffe og kremkake. Også det en god tradisjon. Ofte med servert sammen med noen gode ord fra presidenten. Hva vi skal synge? Også der følger vi tradisjonen; det går vi ikke ut med i forkant. Dette av helt åpenbare korpolitiske og korstrategiske årsaker. Men jeg kan love at de som tar turen til baren i Hotell Central mandag 13. desember får møte guttene til en uformell sammenkomst, sier 2.tenoren.

På spørsmålet om hva koret tenker i året som kommer, blir den ellers så meddelsomme 2.tenoren taus og viser bryskt til årsmøteforhandlingene i januar.

Men kilder som sitter tett på presidentskapet mener å vite at koret er i gang med å forberede en større satsing neste år. Korstørrelser Burgunder-Nytt har snakket med på utsiden av Elverum Mannskor nevner korets 125-årsjubileum som et mulig utgangspunkt. Flere nevner også den store operafesten i 2016 og det nasjonale løftet koret fikk i forbindelse med Vi tok siste stikk i september som mulige bærebjelker for en nysatsing.

– Det er vanskelig å si noe konkret, men at det foregår en type planlegging i miljøer under presidentskapet er sikkert. Uvanlig høy aktivitet i spesielt sammensatte grupper kan tyde på det, sier en kilde nær korets besluttende organ til Burgunder-Nytt.

2.tenorer synger i Røroskirke. Ikke så rart noen hadde hengt opp et bilde av den lokale helten Peder Hiort da han er så korrekt antrukket.

Tok Bergstaden med storm. Det høyt dekorerte og svært anerkjente – nå også under benevnelsen statsministerens mannskor, Elverum Mannskor, gjorde stor suksess under korforbundets Korvake på Røros i begynnelsen av november. Burgunderjakkene serverte på sedvanlig vis en herlig blanding av sterk tradisjonell mannskorsang, det sakrale og det mer humoristiske. Det kresne korpublikummet formelig kokte etter at de svært kompetente burgunderjakkene hadde framført «Olav Tryggvason», «Ave Maria» og «Korona-Meny». Jubelen og klappsalvene ville nærmest ingen ende ta og mange mente det internasjonalt anerkjente koret stilte i en egen divisjon denne gangen. Faglig korpolitisk påfyll fikk guttene i bussen oppover med burgunderquiz og strategisk tenking. Korets faste leverandør av skyss fra A til B, Trønderbilene, gjorde igjen en solid innsats.

Vintrekning i opptak, faktisk. I en årrekke har flere av korets medlemmer stilt spørsmålstegn ved den ukentlige trekningen av vin. Korrupsjonsanklagene har tidvis haglet da flaskepremiene har en tendens til å havne i hender svært tett på de ansvarlige. Denne diskusjonen har igjen blusset opp etter at de lotteriansvarlige hadde glemt kulene slik at en form for digital trekning ble gjennomført. Resultatet av denne «trekningen» ble publisert på Spond i god tid etter øvelsen. – Jeg har sagt det før og sier det igjen; må vi virkelig leve med denne notoriske korrupsjonen, sier et sentralt plassert kormedlem som ønsker anonymitet grunnet frykt for irettesettelser. Tips til denne saken på kommentarfeltet under.

2.tenor Søgaard (t.v) og 1.bass Norman

Ny KU-leder. Presidentskapet har bestemt seg for å revitalisere korets kunstneriske utvalg, blant mange kalt KU. Presidentskapsmedlem og tidligere beredskapsansvarlig 1.bass Norman er satt på jobben til å lede dette viktige arbeidet som visepresident 2.tenor Søgaard tidligere har hatt ansvaret for. I tillegg til Nordman vil de fire stemmeforvalterne og korets kunstneriske leder, sjefdirigent Stramrud bli å finne i KU. Om utnevnelsen utløser andre funksjonsdelinger internt i presidentskapet, har Burgunder-Nytt ikke fått på det rene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.