En korkjempe runder 80

BLOMSTERHILSEN: Tidligere formann 1.bass Tangen ble hedret med besøk av selveste presidenten på den store dagen.

Korbyggeren, korstrategen og korkjempen 1.bass Tangen rundet torsdag 80 år. – I en ideell verden ville alle kor vært satt opp med et medlem av dette kaliberet, sa president 2. bass Lange da han overrakte blomsterhilsen fra burgunderjakkene på selve dagen.

Tangen er noe så uvanlig som en 1. bass med solid kompetanse innenfor både det organisatoriske, kunstneriske og menneskelige. 1. bass Tangen var formann, som tittelen på korets øverste leder var på den tiden, i årene fra 1998 til 2008. En historisk gjennomgang viser at dette var tiåret da burgunderjakkene i realiteten gikk fra asken til ilden.

– Koret ble bygget, trinn for trinn med en klar korpolitisk linje. En linje vi fortsatt bygger vår suksess på. Den handler mye om en strategisk forankring i rommet mellom bevisste merkevaremål, søken etter positiv oppmerksomhet og kunstnerisk satsing. I andre enden av kan ny rekruttering og sterkt sosialt samhold og kameratskap høstes, sier president 2.bass Lange i en kommentar i anledning jubileet.

Den alltid veloppdragne og helt enstemmig valgte presidenten for det høyt dekorerte og nylig regjeringsnevnte koret med den internasjonalt aksepterte grunntonen fant det helt naturlig å gjennomføre et personlig besøk hjemme hos jubilanten på selve dagen.

Jubilanten sier han kom med i koret i 1993. Den direkte årsaken til at tidligere formann 1. bass Tangen ble med, var at han var vaktmester for lokalene der Elverum Mannskor hadde sine øvelser og hadde som oppgave å låse etter øvelsene.

– Jeg var ivrig på å låse og komme meg hjem. Derfor ble jeg observert ventende ved utgangsdøra. Da spørsmålet en kveld kom om jeg ikke ville bli med, svarte jeg ja, minnes jubilanten.

Og det tok altså ikke mange år før tidligere formann 1.bass Tangen var helt toneangivende i det etter hvert så veldige koret med den omfattende virksomheten. Det var jubilanten som i sin tid satte ned den mye omtalte Verdikommisjonen og satte kommisjonens banebrytende mål ut i livet. Det var under Tangen Elverum Mannskor ble en del av 17.mai-feiringen, Festspillene og ble i stand til å sette opp store forestillinger og spille inn egne CD-produksjoner som i sum endte med Elverum kommunes kulturpris i 2007. Dette for å nevne bare litt av betydningen den bunnsolide jubilanten har hatt både for de burgunderkledde kulturambassadørene og for hele regionens kulturliv. Burgunder-Nytt gratulerer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.