Holder stand med god avstand

AVSTAND: God avstand og direktesending til de som ikke fysisk kan møte opp, er hverdagen i en tid med Covid-19.

Direktesendte øvelser, fullt korfaglig fokus og gedigen julekonsert. Der har du i korte trekk det regjeringsnevnte og høyt dekorerte i Elverum Mannskor i en tid med Covid-19.

Den svært godt empatisk utviklede, korpolitisk banebrytende og uvanlig strategisk sterke og helt enstemmig valgte president 2.bass Lange legger ikke skjul på at et dødelig koronavirus i lufta og et rundt 50 mann stort mannskor, mange i godt voksen alder, er en svært krevende kombinasjon. Han er likevel trygg på at det internasjonalt anerkjente koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjentenkningen, også kan bidra på flere plattformer og nivåer.

– I vår brukte vi mye tid på å bidra i kampen mot smittespredning. På mange måter kan du nok si at vi tok vårt åpenbare samfunnsansvar på høyeste alvor og utarbeidet blant annet en egen opplæringsvideo i forbindelse med regjeringens smittevernarbeid. I tillegg til de nasjonale oppgavene, gjennomførte vi digitale øvelser og andre ikke smittefarlige aktiviteter. Dette for å sikre samhold og fokus, sier den åpne og inkluderende presidenten for koret med de skreddersydde og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den vemodig vakre burgunderrøde fargen.

President 2.bass Lange i vårform.
Se den regjeringsnevnte smittevideoen en gang til.

Presidenten forteller om en svært spesiell markering av nasjonaldagen 17. mai. Med god avstand mellom sangerne gjennomførte koret en runde med vakker sang for å glede de eldre, syke og svake på en stor dag i en vanskelig tid. Det på mange måter veldige koret avsluttet med å synge nasjonalsangen på direktesendt stream som ut gikk til hele folket.

– Viktig. Svært viktig, kommenterer presidenten før han serverer en klassisk kunstpause, tar seg til øyekroken og ser alvorstynget ut på høstværet. Han sier lavt, men med styrke, at koret nå er inne i en periode der det kunstneriske nødvendigvis er i fokus. Med stor avstand mellom sangerne er det en forutsetning å stole på egen stemme og egen korfaglige kompetanse. På sikt vil dette gi en kunstnerisk gevinst i det taktfaste og fra før samstemte mannskoret.

Fra tiden der koret møttes utelukkende digitalt.

– Ja. Vi er i gang med korøvelser igjen. Men det er strengt smittevern med store avstander og mye håndsprit. Selvsagt noe amputert i forhold til det rent sosiale. Vi direktesender hver øvelse slik at de som føler seg utrygge, eller ikke har anledning, kan følge med hjemmefra. Vi skal delta på et internt arrangement i korforbundets regi, noe som har fått navnet Gnist, men det store blir vår egen julekonsert. Når, hvor og med hvem, spør du. Ingen kommentar foreløpig, sier jeg. Ikke annet enn at dette nok vil bli vinterens store høydepunkt. I hvert fall for dem som er glad i jul, sier president 2. bass Lange.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*