Tung presse – lett øvelse

VARMER OPP: Med betryggende avstand varmer guttene opp foran den første korøvelsen etter at koronakrisen slo inn over oss.

Selv isolert av koronasituasjonen, skaper det høyt dekorerte Elverum Mannskor store overskrifter og høster lovord fra høyeste hold for sitt banebrytende arbeid.

Samtidig som at det taktfaste og internasjonalt anerkjente korets smittevernarbeid er samtaletema rundt kongens bord og en uvanlig presis lokalpresse spisser sine penner, har det på stadig flere måter veldige koret tatt et lite steg mot hverdagen. Mandag var det korøvelse, ute og med minst en meters avstand mellom gullstrupene.

TUNG PRESSE: At pressen følger mannskorets virksomhet er både riktig og viktig, mener president 2.bass Lange.

– Vi er etter hvert blitt vant til stor oppmerksomhet rundt våre tiltak og generelle virksomhet. Som et ledende kor med en så spiss og innovativ trippel bunnlinjetenkning er ikke det til å undre seg over. Og selvsagt noe vi er helt bevisst på. Derfor er det viktig for oss at ingen tror vi på noen som helst måte utnytter den fortvilte situasjonen vi alle står oppe i til å skape oppmerksomhet rundt virksomheten vår. Vårt smittevernarbeid, både veilederen og opplæringsvideoen, var noe vi følte oss forpliktet til å utarbeide. Når du sitter med en miks av unik kompetanse, føles det som det eneste riktig å dele denne raust med andre i en krisetid, sier en svært veltalende og presis president 2.bass Lange.

Les Østlendingens artikkel her

Også visepresident med en rekke særskilte spesialområder, sjefsideolog og gul saft-leverandør 2. tenor Søgaard er glassklar i forhold til både smittervernarbeidet og korøvelsen.

FORSIKTIG: Visepresident 2.tenor Søgaard demonstrerer munnbind.

– Det er mange som ser mot vårt kor i disse tider. Da er det helt avgjørende at vi tar smittevern på alvor og viser at vi handler etter boka. Det er jo slik med alle forbilder; de må gå foran som gode eksempler, sier den bestandig godt opplagte og velformulerte visepresidenten.

2.tenor Søgaard er også korets kunstneriske administrative leder og kan berolige Burgunder-Nytts lesere med at koret ikke har mistet sin velkjente klang eller veldige styrke disse ukene koronanen har herjet som verst.

– Selvsagt er vi ikke på det nivået vi var, men vi jobber nå med et sett virkemidler for så raskt som mulig å komme opp i ringene og trygt tilbake på det kunstneriske sporet igjen, sier en uvanlig veltalende og positivt ladet visepresident.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.