Abid takker Burgunderjakkene

TESTER: Bilde fra den svært populære opplæringsvideoen. President 2.bass Lange (t.h) og visepresident 2. tenor Søgaard tester smittevernutstyr. Hele videoen finner du i bunnen av artikkelen.
TAKKER: Statsråd Abid Q. Raja (V), takker Elverum Mannskor for innsatsen.

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) takker Elverum Mannskor for engasjement og innspill etter å ha fått presentert det høyt dekorerte korets opplæringsvideo og sin veileder for smittevern.

Som president 2.bass Lange tidligere så levende har beskrevet for Burgunder-Nytts svært mange og uvanlig trofaste lesere, kom den mye omtalte opplæringsvideoen og dokumentet «Veileder for smittevern for kor i forbindelse med feiring av Grunnlovsdagen 2020» som er resultat av en kompetansesamling holdt i korets regi i forrige uke.

– Utgangspunktet var hvordan kor, på en smittesikker måte, kan gjøre en innsats for å markere Grunnlovsdagen vår. Vi vet at for mange er Elverum Mannskor like tett forbundet med 17.mai som flagg, hurrarop og eggedosis. I en fra før vanskelig tid, følte vi derfor denne gangen at samfunnsansvaret var ekstra tungt, sier svært presise og alltid substansielle presidenten for det høyt dekorerte koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den helt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen.

Presidenten forteller at opplæringsvideoen, som først var ment til internt bruk, ble sett og delt av så mange at korets smittevernledelse valgte å dele videoen med statsråden og departementet.

– Vi har jo kjennskap til at det jobbes med en offisiell veileder, og statsråden selv har bedt om innspill i dette viktige arbeidet. Etter nøye å ha gått gjennom det produserte materialet var vi av den oppfatning at dette kan andre også dra nytte av. Derfor delte vi kunnskapen vår med departementet. På den måten kan alle kor i landet dra nytte av vårt banebrytende arbeid, sier presidenten for koret med de velsittende og derfor helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Onsdag mottok Elverum Mannskor svar fra departementet med takk fra kulturstatsråden for engasjement og innspill og for korets engasjement for smittevern.  «Til sist vil vi ønske lykke til på 17. mai. Vi er sikre på at Elverum Mannskor, i år som i alle tidligere år siden starten i 1897, vil sette sitt preg på feiringen i Leiret», heter det i svaret.

– Hyggelig og imponerende, men kanskje ikke helt overraskende likevel at landets ypperste innenfor kultur og likestilling både har vårt stiftelsesår og vårt kallenavn på sentrum langt fram i panna. Sannsynligvis er det vår omfattende og årelange omdømmebygging og vårt strategiske nasjonale og internasjonale engasjement som har gjort «1897» og «Leiret» så godt kjent utenfor kommunens grenser, sier en stolt og glad president 2. bass Lange.

Sjekk den uvanlig opplysende opplysningsvideoen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.