Virus stopper febertilstander

AVLYST: Korona-viruset (innfelt, øverst) er årsaken til at president 2.bass Lange (innfelt, under) og resten av presidentskapet i Elverum Mannskor har avlyst torsdagens konsert med Christianfjeld Jazzorchester.

– En betydelig folkemengde, høy temperatur og feberstemning er ikke hensiktsmessig i disse Korona-tider. Derfor har vi sett det nødvendig å avlyse konserten torsdag kveld, sier en alvorspreget president 2.bass Lange.

Det var på Central Scene i Elverum det skulle skje torsdag kveld; Elverum Mannskor og Christianfjeld Jazzorchester i en herlig blanding av kraftfull mannskorsang og smektende jazztoner. Men konserten er altså avlyst, det var toppledelsen i det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente mannskoret som tok den endelige avgjørelsen sent tirsdag kveld.

– Vi har i flere dager fulgt den globale utviklingen av Korona-virusets spredning tett og har i tillegg hatt et uvanlig våkent øye på de nasjonale føringene knyttet til utviklingen. Da anbefalingen om å avlyse arrangementer med over 500 deltakere, gikk selvsagt alarmen fra gul til rød, sier den alltid velformulerte, populære og helt enstemmig årsmøtevalgte presidenten med den uvanlig omgjengelige omgangssformen.

Det stadig voksende mannskoret med sin omfattende virksomhet og økende popularitet, regner alltid med et antall besøkende på sine forestillinger som fullstendig ville sprenge Folkehelseinstituttets anbefalte grenser.

– Etter å ha tatt en vurdering internt i presidentskapet, der særlig vår helsefaglige og beredskapsmessig tunge kompetanse har stått sentralt, kontaktet vi kommunelegen for en vurdering. Her fikk vi gode føringer og nyttige innspill. Dette, sammen med det åpenbare samfunnsansvar vi har i form av vår betydelige status som toneangivende aktør i Innlandets kulturliv og forbilde for mange mannskor med burgunderrøde korjakker, gjorde at vi etter en samlet vurdering valgte å avlyse konserten, sier president 2. bass Lange.

Presidenten sier det ikke er bestemt om konserten skal settes opp senere, men sier at de som har kjøpt billetter i Central Scenes app vil få pengene tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.