Ville mest og VilMer

Guttene klare for vakker sang i kirken. Denne gang med gjestedirigent Heidi Granlund.

Først ville Elverum Mannskor absolutt mest da byens kor var samlet i Elverum kirke for å synge jula inn søndag. Så ville det høyt dekorerte koret enda mer mandag da samfunnsoppdraget ble utført ved Sætre alders- og sykehjem gjennom VilMer-prosjektet.

Det var en nesten beveget president 2.bass Lange som mandag kveld takket de burgunderkledde kulturambassadørene for et opp mot eventyrlig sangerår. Den uvanlig populære og helt enstemmig valgte presidenten la særlig vekt på den fenomenale avslutningen av året. Koret høstet lovord for sin innsats i den årlige opptredenen i Elverum kirke, denne gang med gjestedirigent Heidi Granlund. Trolig en nyttig erfaring også for Granlund, som til vanlig dirigerer det nesten helt nystiftede damekoret som kaller seg Leirets Damer. Lærerikt og interessant også for det veldige koret med triple bunnlinjentenkningen.

Viktig å utføre korets samfunnsoppdrag. Her på Sætre alders- og sykehjem.

– Det er også med stor tilfredsstillhet jeg registrerer at så mange er med på å utføre vårt helt åpenbare samfunnsoppdrag. Med kløkt og omsorg har vi bygget dette koret opp til noe stort og mektig. En slik posisjon forplikter. Vi skylder våre omgivelser raushet og det gleder meg at dette faller naturlig for de fleste av oss. Vår opptreden ved Sætre alders- og sykehjem i kveld er et varmt og godt eksempel, sa den svært empatiske, rettferdige og tvers gjennom hardtarbeidende presidenten med den legendariske bassrøsten.

President 2. bass Lange med bassbror, burgundervenn og operastjerne Odd Grundt.

Kvelden ble avsluttet med et faglig foredrag av operasanger og stor-elvdøl, Odd Grundt. En varm og ikke minst lærerik time i hva som kreves for å nå opp som operasanger. Opera, er som de fleste vel vet, ikke helt ukjent for guttene i det på mange måter veldige mannskoret i de de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene. Mange nikket derfor gjenkjennende da operastorheten konkluderte med at intelligensen må være på plass for å lykkes innen opera.

Som avslutning på kvelden og sesongen ble musikkvideoen «2019 – et år i burgunder» sluppet. Burgunder-Nytt ønsker alle sine lesere en riktig god jul og godt nytt år med å gratis dele den drøyt fire minutter lange perlen av en video.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.