Video avslører julesanger

Strengt fortrolige og svært hemmelige opptak av det høyt dekorerte Elverum Mannskor, som er kommet Burgunder-Nytt i hende, viser at koret øver på julesanger. – Ja, og Beatles skal visst være oppløst også, parerer president 2.bass Lange.

Like sikkkert som at jula nærmer seg, så kommer spekulasjonene rundt hva det veldige koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen offentlig vil fremføre av julesanger. Tidligere har julerepertoaret til det internasjonalt anerkjente koret, av rent korpolitiske årsaker, vært en godt bevart hemmelighet. Men natt til tirsdag mottok Burgunder-Nytt-redaksjonen en videofil med materiale som helt opplagt stammer fra en øvelse i det veldige mannskoret.

Videoen viser også at koret øver annet enn stemmebåndene, faktisk tyder bildene på at det også drives en form for gymnastikk samtidig med sang. Videre kan det se ut som det har foregått en slags konkurranse mellom flere minikor.

– Dette med gymnastikk kan jo ha en sammenheng med bukmuskulaturen og bevisstheten rundt aktivt å benytte denne under korsang. Videre vet vi jo at dette koret er i konstant vekst, slik at det kan være hensiktsmessig å synge i mindre grupper uten at bildene viser noen form for konkurranse, sier en korekspert tilknyttet Burgunder-Nytt som har sett den oppsiktsvekkende videosnutten og som av ulike årsaker har bedt om anonymitet.

Det aller mest oppsiktsvekkende er likevel at ved å offentliggjøre videobildene gjøres det også kjent hvilke sanger det på mange måter veldige koret øver på om dagen. Mye tyder på at både Glade jul og Deilig er jorden vil bli servert når jula nærmer seg.

Burgunder-Nytt har hatt en juridisk og etisk gjennomgang av hvorvidt bildene bør offentliggjøres eller ikke. Finnes det straffbart innhold på dem, kan opptakene på noen måte virke støtende eller krengende og har de tilkommet redaksjonen på ulovlig eller uredelig vis? Redaksjonsledelsen har landet på å publisere grunnet den store stor offentlige interessen.

IKKE PANIKK: President 2. bass Lange toner ned sensasjonen i at en kor øver på julesanger.

President 2.bass Lange sier til Burgunder-Nytt at dersom redaksjonen ser det som oppsiktsvekkende at et kor øver på kjente julesanger når adventstida nærmer seg, bør de vurdere sin definisjon av uttrykket oppsiktsvekkende. Han sier på en glassklar måte at dette er en nyhet på høyde med at Bibelen er skrevet eller at Beatles er oppløst.

– Ja, vi øver på julesanger. Ja, vi varmer opp både kropp og stemme. Ja, vi benytter ulike oppstillinger under øvelsene. Og ja, Beatles er oppløst og ja, Bibelen skrevet. Det jeg videre kan si er at interessen rundt koret er enorm og slike «lekkasjer» er en del av pakka. Om selve opptakene vil jeg si de aldri var ment for offentligheten og at det kunstneriske bærer preg av at stoffet foreløpig er svært prematurt, sier den humørfylte og på mange måter helt åpenbare presidenten for det veldige koret med de velsittende og derfor opplagt skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.