Blinkskudd med Burgunder

Sang vakkert og samstemt i sin hyldest til ungdommen

PÅ HJEMMEBANE: Guttene trives svært godt i Terningen Arena og gjorde en fin figur lørdag.

Lørdag var det klart for å følge nok et ungdomskull over i de voksnes rekker. Og som seg hør og bør fikk konfirmantene med seg et knippe solid mannskorsang på vegen. Drøye 30 godt opplagte medlemmer av det veldige koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen hadde møtt opp og leverte som vanlig fra øverste hylle i den nærmest majestetiske trappa på det som mange kaller Elverum Mannskors hjemmebane; Terningen Arena.

– Svært mange fulgte med i sangen og klappet taktfast etter hver klassiske korperle. Noe av årsaken til at trengselen var betydelig kan jo være at dørene til seremonien ikke åpnet før vi var ferdige, men det blir jo rene spekulasjoner. Dette er uansett et viktig oppdrag for oss som vi gjær med glede, sier presidentskapsmedlem med særlig ansvar for merkevare, omdømme, profilering, internkommunikasjon og den slags, 1. tenor Trond «Tule-Trond» Bjøntegaard.

Nei, mannskoret har ikke bestandig gått i 17.mai-toget

I TOGET: Bildet er fra fra korets første opptreden i 17.mai-toget i moderne tid, i 2007.

– 17.mai-klumpen i halsen kommer ofte ikke før de burgunderrøde marsjerer samstemte og taktfaste forbi. Slik er det nå og slik har det alltid vært, sier folk.

Helt feil, sier Burgunder Nytts uavhengige og presseetiske riktig gjennomførte faktasjekk. Etter å gravd fram vanntett dokumentasjon og satt dette mot habile og trofaste kilder, viser det seg nemlig at Elverum Mannskor, i moderne tid, først begynte å gå i 17.mai-toget i 2007. Dette står i det veldige korets årsberetning for året 2007:

17.mai: For første gang i moderne tid tok vi tak i 17.mai-feiringen. Vi møttes til frokost på Folkehøgskolen, sang ved bautaen og deltok i 17.mai-toget. Tung presse i forkant, sikker framføring og stor oppslutning ga oss svært god profilering. ”Alle” snakket om Burgunderjakkenes deltagelse med taktfaste hurrarop og muntre sang i barnetoget.

– Selv om Burgunder Nytts faktasjekk konkluderer med rødt og Faktisk helt feil, er jo dette ikke noe annet enn svært gledelig for koret. Det viser at vi er blitt en viktig del av en viktig begivenhet. På flere måter kan vi si vi har lykkes i strategien med å nå våre visjoner og vedtatte mål, sier lederen i det veldige korets kunstneriske utvalg og ansvarlige redaktør i Burgunder Nytt, den fritenkende og burgunderpolitisk alltid korrekte presidentskapsmedlem 2. tenor Søgaard i en kommentar.

5-årsjubileum for det kanskje mest hårete prosjektet

VOLDSOMT: Det kokte under 17.mai-øvelsen i Elverumshallen for fem år siden. Rundt 800 deltok med den stemmen de hadde

I dag, 15. mai 2019, er det nøyaktig fem år siden Elverum Mannskor sto i spissen for et av kor-Europas store PR- og merkevarestunt. Det høyt dekorerte koret ønsket å samle 1.814 sangere til å framføre «Det går et festtog gjennom landet», sangen som var skrevet i forbindelse med Grunnlovens 200-årsjubileum. To dager før 17. mai, altså den 15., var det duket til korøvelse i Elverumshallen og rundt 800 mennesker møtte opp. Da dagen kom, 17.mai 2014, ble hele 1.814 sangere samlet. Byen ble satt på hodet, 17.mai-toget måtte endre rute og i det hele tatt.

– Trolig et av de mest dristige prosjektene vi har kastet oss ut på, minnes president 2. bass Lange i dag. Han minnes særlig den veldige organisasjonen som jobber intenst fra februar til mai med å verve folk til gigantkoret. Og han husker den veldige avsyngingen på selveste 17.mai.

– Vi klarte å samle 1.814 mennesker, store og små. Unge og gamle. Du snakker om å sette korforbundets slogan «Sang hele livet» ut i praksis. Og selvsagt ikke helt på jordet i forhold til vår egen visjon på den tiden «Det toneangivende førstevalg», for å si det slik, sier den veltalende, gjennompopulære og enstemmig valgte presidenten i det veldige og høyt dekorerte koret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.