Sjefsideolog glemte gul saft

Burgunderjakkenes mest profilerte fritenker og kanskje høyeste vokter av den burgunderrøde ideologien, presidentskapsmedlem 2. tenor Søgaard, glemte gul saft da Elverum Mannskor skulle synge hjemme hos Fylkesmannen 9. april.


LITEN TVIL: Bildet av saftflasken som ble stående til temperering da presidentskapsmedlem 2. tenor Søgaard dro på oppdrag 9. april.

Burgunder-Nytt har fått bekreftet den utrolige historien fra flere uavhengige kilder, men ikke av noen av de direkte berørte. Redaksjonen har lenge visst at Søgaards gule saftblanding nærmest har vært et fast og helt nødvendig drivstoff i den smått eventyrlige 2.tenor-rekka i det høyt dekorerte koret med den oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen.

Tidligere visepresident, 2. tenor Østmoe, som er mer kjent for barten enn stemmen, skal være en sentral person i «saft-saka». Han vil verken bekrefte eller avkrefte episoden, men sier på helt generelt grunnlag følgende på sms til redaksjonen:

«Presidentskapsmedlem og 2. tenorbror Søgaards gule saft, type appelsin, er et høydepunkt både til hverdag og fest for meg. Alltid riktig blandingsforhold mellom saft og vann, alltid godt temperert og hygienisk oppbevart. Om han skal ha glemt gul saft, type appelsin, den store kvelden hos fylkesmann Knut Storberget, ønsker jeg ikke å uttale meg om. Dette av rent presseetiske grunner da jeg mener Burgunder-Nytt ikke har noen aktverdig grunn til å bringe denne typen interne og strengt personlige forhold ut i det offentlige rom».

Det har ikke vært mulig for Burgunder-Nytt å få tak i hovedpersonen selv, presidentskapsmedlem 2. tenor Søgaard. Paradoksalt nok er den samme Søgaard ansvarlig redaktør for korets offisielle nettsted Burgunder-Nytt. Han er også leder av burgunderjakkenes kunstneriske utvalg (KU) samt altså fast leverandør av gul saft til tenorbrødre i 2. tenorrekka.

Redaksjonsklubben i Burgunder-Nytt, mener derimot saft-saka er av såpass stor allmenn interesse at hensynet til privatlivets fred må vike i saken. I tillegg mottok redaksjonen sent i går kveld et bilde av det som etter alle solemerker er Søgaards saftflaske plassert i snøkanten utenfor hans residens. Der skal han ha plassert den for å sikre riktig temperatur og altså blitt gjenglemt der da den uvanlig stødige tenoren skulle møte til oppvarming.

KJENT TRIKS: Gul saft har fått flere til verdenstoppen. Her sjakkspiller Magnus Carlsen.

På direkte spørsmål om ikke gul saft generelt bør byttes til rød, gjerne burgunderrød, svarer presidentskapsmedlem med særlig ansvar for merkevare, omdømme, profilering, internkommunikasjon og den slags, 1. tenor Trond «Tule-Trond» Bjøntegaard, at saken har vært diskutert i korets toppledelse, men at argumentet om at også sjakkgeniet Magnus Carlsen nådde verdenstoppen med nettopp gul saft, har vært sterkt og helt avgjørende.

– Ja. Carlsens suksess med gul saft har vært det avgjørende for at vi ikke av rent merkevaremessige grunner har stoppet denne gul saft drikkingen. Og ja, det finnes gode burgunderrøde alternative saftblandinger, slik som villbringebær, svarer Bjøntegaard. Heller ikke han vil bekrefte historien om at Søgaard glemte saftflasken ved korets opptreden hos fylkesmann Storberget, men sier avslutningsvis at gult jo passer fint i påsken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.