Klare og ferdigkonstituert

2019
04.01
KLARE: Burgunderjakkenes nye presidentskap er ferdig konstituert. Fra venstre 2. tenor Søgaard, 1. tenor Granrud, 1. tenor Mellum, president 2. bass Lange, 1. tenor Bjøntegaard og 1. bass Kjenstadbakk.

Det nye presidentskapet for det på mange måter veldige og svært høyt dekorerte mannskoret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, er nå på det nærmeste konstituert. Rollene er fordelt og marsjtakt og retning satt.

Burgunder-Nytt vet at Lange-administrasjonen har brukt mye tid å finne en god og tett nok samarbeidsform mellom korets kunstneriske utvalg (KU) og presidentskapet. Og her har de nye kostene i det veldige koret gjort en helt banebrytende avgjørelse; presidentskapet fungerer som KU, da selvsagt med sjefsdirigent og kunstnerisk leder som medlem.

Den våkne og innovativt godt utviklede presidentskapsmedlem 2. tenor Søgaard er utpekt som leder av utvalget. I praksis trolig som en saksordfører i presidentskapet for saker av kunstnerisk karakter. Burgunder-Nytt har vært i kontakt med andre store mannskor som sier dette aldri tidligere er forsøkt, men at ideen virker like genial som den er enkel.

2. tenor Søgaard er også utpekt som ansvarlig redaktør for Burgunder-Nytt. Nettstedet er i utgangspunktet et fritt og uavhengig organ for Elverum Mannskor som ikke formelt er bundet av Vær Varsom-plakaten men med den etiske hovedsetningen «Vi gjør så godt vi kan» som det helt grunnleggende og førende for redaksjonens arbeid. Det er ventet at med fritenkeren Søgaard vil den redaksjonelle linjen muligens dreie mot et noe tyngre burgunderideologisk grunnsyn.

Hvordan den svært omfattende kompetansen til tidligere sekretær og rekrutteringsansvarlig 1. tenor Bjøntegaard best skal utnyttes, har også vært et diskusjonstema i det nye og nesten overkompetente presidentskapet. Burgunder-Nytt vet at Bjøntegaard selv liker en generalsekretær-rolle med alt det innebærer. Samtidig er det mye som tyder på at hans omfattende og spisse kompetanse innen markedsføring, merkevarebygging, kommunikasjon, informasjon og den slags, er hovedårsaken til at den evig positive og rungende tenoren får sine hovedoppgaver innenfor disse områdene. Selveste president 2. bass Lange skal ha uttalt at «de som har mest å fyre med, må fyre mest», i sin omtale av Bjøntegaards oppgaver og framtidige rolle. Åpenbart et mulig nytt jungelord i korbevegelsen.

Rollene til visepresident og strategiansvarlig 1. tenor Mellum, økonomiansvarlig 1. tenor Granrud og sikkerhets- og beredskapsansvarlig 1. bass Kjenstadbakk er på det meste klarlagt tidligere i prosessen. Da selvsagt tidligere omtalt i Burgunder-Nytt.

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera