Burgunderrød heder og ære

Burgunderjakkene deltok i VM-finalen og 1. bass Stenhammer (innfelt) mottok President Mellums burgunderrøde ærespris. 2018 var et stort korår.

Stevnesuksess, deltakelse i VM-finale, strategiarbeid og Stockholmstur. Noen av høydepunktene i årets som har gått ifølge korets eventyrlige årsberetning som nå er publisert i sin helhet.

Det er sekretær i presidentskapet, 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard, som har underskrevet den svært innholdsrike og imponerende beretningen for det høyt dekorerte koret med den korpolitisk helt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen. Beretningen ble enstemmig vedtatt under de burgunderrødes årsmøteforhandlinger nylig. Kilder sier til Burgunder-Nytt at det var en stolt, glad og opp mot lykkelig sekretær som leste beretningen under selve forhandlingene.
Les korets årsmeldinger her

Publisert er også juryens begrunnelse for å hedre 1.bass og avgåtte visepresident Erik Stenhammer med den svært høythengende prisen President Mellums burgunderrøde ærespris for koråret 2018. Den gjennomsolide og nesten eventyrlig lojale og trofaste 1. bassen høstet ære for både sin kunstneriske og organisatoriske innsats for koret i en årrekke.

Æresprisen ble innstiftet under årsmøtet 2015, i forbindelse med president Mellums avgang, til fremme av allsidighet i forhold til Elverum Mannskors vedtatte verdigrunnlag. Prisen utdeles til den av korets medlemmer som på en fremdragende måte har markert seg innenfor minst to av korets til enhver tid prioriterte satsingsområder.
Les om prisvinnerne her

Det er ellers knyttet stor spenning til det nye presidentskapets konstituering. Det eneste som virker rimelig sikkert er at den svært tallsterke 1. tenor Granrud vil fortsette i rollen som korets øverste økonomiske leder. Kilder tett på presidentskapet mener å vite at den nye presidenten, 2. bass Lange, vurderer ny tittel på korets finansielle spydspiss. Kanskje henter man frem igjen den klassiske tittelen «nesten sentralbanksjef» som 1. bass Hermansen innehadde i flere år. Det spekuleres også i om ikke budsjettansvaret skal overtas av et annet presidentskapsmedlem, da mange mener 1.tenor Granruds tid går med til rent cash float-arbeide og til økende oppgaver i forhold til fond og forvaltning. Burgunderfond og handlingsregel skal være begreper som stadig er å høre i det velbeslåtte og uvanlig høyt profilerte mannskorets aller innerste kretser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.