2. bass Lange ny president

2019
01.25
INGEN BOMBE: 2. bass Lange har lang fartstid med mer eller mindre tunge verv i koret. Reisegeneral, revisor-svenn og innehaver av President Mellums Burgunderrøde ærespris, for å nevne noe.

Fredag valgte årsmøtet i Elverum Mannskor, helt enstemmig og med kraftig akklamasjon, 2. bass Lange som sin nye president. Lange, som lenge har gått under navnet 2. bass Odd-Erling «Birkebeineren-er-for-kort-og det-er-egentlig-Marcialonga-også» Lange, vil altså heretter bare benevnes som President 2. bass Lange.

I sin tale til årsmøte sa den nyvalgte presidenten at han gledet seg til å ta koret videre og antydet både nye prosjekter og sluttføring av den pågående strategiprosessen som viktige oppgaver for det internasjonalt aksepterte og svært høyt dekorerte koret. I sin hilsningstale sa president 2. bass Lange også at han på samme tid både var stolt og ydmyk over den overveldende støtten årsmøtet ga.

– Jeg er stolt over å lede dette veldige koret. Over å kunne fronte så mye godhet og kvalitet. Samtidig er jeg ydmyk i forhold til oppgavene som ligger foran meg. De siste års oppturer forplikter og skaper forventninger, sa en rørt og lettet president til sine medlemmer etter valget fredag kveld.

Burgunder-Nytt vet at president 2. bass Lange nyter stor respekt i koret for sitt enestående engasjement. Den nyvalgte presidenten har vært en av de toneangivende bakspillerne i det veldige koret i en årrekke. Kilder til Burgunder-Nytt, tett på koret, uttaler at «det ikke Lange vet om Elverum Mannskor, er ikke verdt å vite» og «ingen Burgunderjakke-suksess er blitt gjennomført uten Langes stødige medvirkning. Han skal i tillegg være uvanlig godt empatisk utviklet og ligge på et kunstnerisk uvanlig høyt nivå.

Med seg i presidentskapet fikk president 2. bass Lange 1. bass Kjenstadbakk, 1. tenor Granrud, 1. tenor Bjøntegaard, 1. tenor Mellum og 2. tenor Søgaard. Som vanlig overlot årsmøtet presidentskapet selv å konstituere seg.

Årsberetningen viser et kor i god vekst både hva medlemstall og budsjetter gjelder. Korets omsetning i 2018 lå på drøye 1, 5 millioner kroner og medlemstallet er stadig stigende og ligger nå på rundt 60 betalende medlemmer. Aktiviteten må betegnes som både omfattende og mangesidig der korets korpolitisk svært oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkning bestandig legges til grunn.

One Response to “2. bass Lange ny president”

  1. Jan Eirik Krey sier:

    Jeg vil takke for gaven og de gode tilbakemeldinger i fm årsmøte 2019 i Elverum Mannskor. Samtidig er det riktig for meg å berømme koret for alt dere har gjennomført i løpet av min presidentperiode. Dere har vært synlige i bybildet og det har bidratt til god profilering og god rekruttering til koret. Dere skal også være glade for den gode kunstneriske utvikling som har vært, og en stor takk til vår dirigent Inger Pernille Stramrud.

    Takk for de mange gode tilbakemeldinger jeg har fått i løpet av min periode som president for koret. Perioden har sannsynligvis vært en av de mest hektiske år siden koret ble etablert i 1897.

    Vi har økt antall medlemmer fra litt over 40 til ca 60 medlemmer, vi har fortløpende gjort små organisatoriske justeringer, vi har vært synlige i bybildet og opparbeidet en god økonomi som gir et godt grunnlag for videre kunstnerisk satsning. Sist men ikke minst har vi etter min mening levd opp til vår visjon om å være et grensesprengende kor.

    Tusen takk for samarbeidet og lykke til videre.

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera