Alle hensyn skal være ivaretatt

2019
01.24
Eventyrlig profilering på direktekringkastet fjernsyn via statskanalen NRK mandag kveld var god oppladning til de viktige årsmøteforhandlingene fredag.

Burgunderjakkenes direktesendte opptreden på statskanalen NRKs hovedplattform, NRK 1, i beste sendetid mandag kveld, har ikke på noen måte dempet spekulasjonene før årsmøteforhandlingene i det veldige koret kommende fredag.

Blant vrimmelen av kor å velge mellom, var det neppe uten grunn at statskanalen valgte å besøke akkurat Elverum Mannskor. Få kor er så høyaktuelle som kulturambassadørene fra Elverum som i disse dager står foran et svært spennende presidentvalg.

Burgunder-Nytt har også dette året fått tilgang til årsmøteforhandlingenes utsendte sakliste. Her er det lagt opp et tilsvarende løp som tidligere år. Årsberetningen skal presenteres og vedtas, det samme med det høyt dekorerte korets nye treårige handlingsplan og virksomhets- og aktivitetsplan for 2019. Kontingent, budsjett og valg står selvsagt også på saklista. Og det er selvsagt valget det er knyttet størst spenning til. Etter at sittende president, 1. bass Krey, lenge før jul signaliserte sin avgang har det vært jobbet på spreng i koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Burgunder-Nytt avslørte, etter grundig og kritisk journalistikk, for et par uker siden at valgkomiteen hadde funnet sin presidentkandidat, men noe navn er ikke lekket ut av det ellers så lekkasjevillige miljøet som sitter tett på korets besluttende organer. Ingen av valgkomiteens medlemmer har vært villige til å uttale seg om annet enn selve prosessen.

Skal vi legge til grunn maktkamper i forbindelse med tidligere valg av personer til presidentskapet, er det liten tvil om at det har foregått intense sonderinger og posisjoneringer også denne gangen. Men fordi lite av dette har sivet ut, er det grunn til å tro at valgkomiteen har klart å finne en samlende president og et presidentskap som speiler mangfoldet koret står for. Det handler i hovedsak om alder, stemmetilhørighet og ikke-korbasert kompetanse. Kjønn og geografi er jo på mange måter gitt i Elverum Mannskor.

 – Valgkomiteens arbeid er avsluttet og forslaget til årsmøtet er ferdig utarbeidet. Vi er sikre på at alle hensyn er ivaretatt og at Burgunderjakkene nå rigges for nye grensesprengende skritt videre. Noe mer ønsker jeg ikke å kommentere, sier 2. bass og årsmøtevalgt valgkomiteleder Hedenstad, i en sms-melding til Burgunder-Nytt torsdag formiddag.

Se Elverum Mannskor på statskanalen her.
Kjernen i sendingen finner du ved å klikke på del 4 og 6.

Tags: mannskor elverum burgunder kor

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera