Ny kandidat skal være klar

2019
01.10
HISTORISK: Etter årsmøtet i 2015 fikk 1. bass Krey overlevert et av mannskor-Norges sterkeste symboler på makt av tidligere president 1. tenor Mellum, selveste presidentklubba for Elverum Mannskor. Snart er det Kreys tur til å sende klubba videre.

Det er to uker til valget på ny president i Elverum Mannskor og det formelig koker i kormiljøet. Burgunder-Nytt har grunn til å tro at valgkomiteen har funnet en kandidat, men skal fortsatt jobbe med totalsammensetningen.

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; ikke noe er klart før alt er klart. Videre er det slik at ikke noe offentliggjøres før korets medlemmer får presentert et komplett bilde av vårt nye presidentskap.

Det skjer under årsmøtet fredag 25. januar og ikke en dag før, sier den årsmøtevalgte valgkomiteens leder, den uvanlig substansielle, høyt empatisk utviklede og kunstnerisk uvanlig kompetente 2. bass Hedenstad på mobiltelefon til Burgunder-Nytt.

Den hardt arbeidende valgkomitelederen tar seg likevel tid til et såkalt revolverintervju uten at Burgunder-Nytt blir særlig klokere av den grunn. Av presseetiske hensyn velger vi likevel å publisere intervjuet i sin helhet:

Er det ikke en fordel å gå ut med navn for å dempe rykteflommen?

– Nei, hvorfor det? Rykter skaper interesse og oppmerksomhet rundt merkevaren vår. Den viser også at vi er i en heldig situasjon med flere gode og ikke minst villige kandidater.

Så dere har hatt flere kandidater på blokka?

– Jeg uttaler meg ikke om hvorvidt vi har benyttet blokker eller andre hjelpemidler i vårt arbeide med å finne den riktige kandidaten.

Hvorfor det?

– Fordi vi aldri røper detaljer rundt våre interne rutiner og prosesser. Korpolitisk mener vi det er alt for risikofylt.

Er valgkomiteen enig om en presidentkandidat?

– Spørsmålet er både retorisk og på grensen til utopisk. Av tidligere nevnte, og helt åpenbare, årsaker kommenteres ikke denne typen spørsmål.

Har det vært en vanskelig jobb?

– Jeg uttaler meg som sagt av prinsipp ikke om detaljer rundt våre interne prosesser.

Er valgkomiteen ferdig med sitt arbeid?

– Valgkomiteen er ferdig med sitt oppdrag i det vi presenterer et komplett forslag for årsmøtet 25. januar. Og ifølge min kalender er vi ikke der ennå.

Burgunder-Nytt har vært i kontakt med kilder som hevder å sitte ganske tett på sentrale personer i det høyt dekorerte koret med det internasjonale engasjementet som hevder at presidentkandidaten skal være klar og at det jobbes i kulissene med detaljer som valgspråk, ulike samhandlingsteorier og rutiner som skal gjelde for det nye presidentskapet. Dette er på ingen som helst måte offisielt bekreftet fra koret.

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera