Sjarmerte broderfolket

Internasjonalt banebrytende

Elverum mannskors nærmere 50 mann store delgasjon samlet i ambassadørens hage etter å ha blitt briefet om forholdet mellom de to nabolandene.

En viktig start på et banebrytende internasjonalt korarbeid på det høyeste diplomatiske nivå, en gedigen sjarmoffensiv mot den svenske befolkningen og en god porsjon indremedisinsk styrke var utbyttet av det på mange måter veldige Elverum Mannskors tur til Sverige.

Burgunder-Nytt har vært i kontakt med flere av medlemmene i koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den korpolitisk helt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, men det har vært vanskelig å få ut noe annet enn det som kommer fra det høyt dekorerte korets offisielle informasjonskanaler.

– Jeg ber om forståelse for at vi, til tross for at vi er et åpent og inkluderende kor, ønsker å ligge lavt med enkelte av våre aktiviteter når vi er utenfor landets grenser. Det kan ha med sikkerhet å gjøre, både for hvert enkelt medlem, for koret som gruppe og for omgivelsene våre.  Ja. Vi besøkte den norske ambassaden i Stockholm og ble veldig godt mottatt av blant andre forsvarsattacheen. Av helt åpenbare mannskorutenrikspolitiske hensyn må det nesten bli med det, sier 2. bass Odd-Erling «Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange, sentralt plassert i den presidentskapsutnevnte reisekomiteen.

Det han derimot er veldig lysten til å fortelle om er impulskonsertene det 46 mann store koret holdt i Gamla stan lørdag formiddag. Lange sier at koret de siste åra er blitt godt vant med store tilskuerskarer, men at dette nok likevel blir noe for historiebøkene.

– Det er vanskelig å beskrive med få ord. Men vi skapte noe i grenselandet mellom kaos og feberstemning. Hundrevis, kanskje tusenvis, fikk oppleve den helt grenseløse mannskorsangen. Dette er viktig i forhold til merkevarebygging og markedsføring både av nasjonen Norge, korsang generelt og selvsagt av Elverum Mannskor, sier en veltalende og svært godt opplagt 2. bass lange til Burgunder-Nytt sent søndag kveld.

Burgunder-Nytt konfronterer 2. bassen med rykter om reisekomiteen dirigerte det nesten 50 mann store reisefølget til feil togstasjon i den svenske hovedstaden da de skulle returnere til gamlelandet og at det håndplukkede svenske koret som skulle være vertskap lørdag kveld, i beste fall kunne kalles en liten samling av menn.

– Dette har jeg ikke lyst til verken å avkrefte eller bekrefte. Til det er opplysningene som serves for upresise og altfor lite relevante for offentligheten, slår 2. bass Lange fast. Den solide 2. bassen med det gode hjertet uttaler dette på en slik måte at Burgunder-Nytts utsendte medarbeider ikke får lyst til verken å spørre mer om sakene eller grave i dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.