På utenrikskorpolitisk oppdrag i Sverige

Briefes av ambassaden

LEDER: 2. bass Lange leder de burgunderrødes frammarsj østover med Stockholm som mål.

Våre naboer i øst, Sverige, er midt oppe i en konstitusjonell krise. Derfor er Stockholm et naturlig reisemål for det veldige mannskoret med de skreddersydde korjakkene og den presise visjonen.

Fredag morgen setter 47 svært godt opplagte mannskorsangere kursen mot den svenske hovedstaden. Oppholdet har en tredelt målsetning; Burgunderjakkenes internasjonale initiativ må befestes og dyrkes, den pågående strategiprosessen skal aktualiseres og det unike kameratskapet skal pleies og videreutvikles.

– Ja. Det ligger som vanlig en trippel bunnlinjetenkning bak programmet. Men det er ikke til å stikke under en stol at denne gangen er destinasjonen valgt med bakgrunn i de store politiske flokene vårt naboland sliter med om dagen. Vi er invitert til den norske ambassaden akkurat for å få et nærmere innblikk i problemene. Selvsagt med utgangspunkt i det rent korpolitiske, sier 2. bass Odd-Erling ”Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange sentralt plassert i den presidentskapsutnevnte reisekomiteen.

Lange er varsom med å komme med konkrete løsningsforslag etter kaosvalget våre naboer i øst nylig har vært vitne til. Han mener det ikke er kompatibelt med hans fremskutte rolle som 2. bass i et kor som bærer velsittende og helt opplagt skreddersydde korjakker i en så vemodig vakker burgunderrød farge.

– Vi er engasjert på bakgrunn av urolighetene og ønsker å være forberedt på eventuelle korpolitiske konsekvenser. Dette som et ledd i vårt generelle utenrikskorpolitiske engasjement. Til gjengjeld skal vi framføre solid norsk mannskorsang i den norske ambassaden fredag ettermiddag, sier Lange.

Det presidentskapsutnevnte komitemedlemmet er ellers forsiktig med å røpe detaljer i programmet, men sier det blir samkvem med et av Stockholms mest anerkjente mannskor, busksang i Gamla stan og ellers et program for både hygge og nytte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.