Festspillene 2018

Dobbelt takk til burgunderjakkene

Tom Steinar Lund åpnet Festspillene bak det mange kaller Nord-Europas heftigste bakteppe. (Foto: Østlendingen).

Festspillene i Elverum er i gang og som vanlig ble den store åpningen sterkt preget av byens opp mot eventyrlige mannskor. Ordføreren takket i sin åpningstale alle som gjør en innsats for Festspillene, aller mest takket han det høyt dekorerte og prisbelønte Elverum Mannskor.

I en årrekke har koret med den internasjonalt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og det gjennomsubstansielle strategiske planverket, vært en kunstnerisk sikkerhet under den høytidelige åpningskonserten. Som bidragsytere før konserten med variert og presis sang til publikum på veg inn og selvsagt som stødige leverandører av Elverumssangen, selve rosinen i åpningskonsertpølsa for svært mange.

Styreleder, daglig leder, kunstnerisk ledelse, Festspillenes venner og sponsorer ble som vanlig takket av byens ordfører Erik Hanstad da han holdt sin tale til Festspill-publikummet. Og så kom høydepunktet for mange; han takket Elverum Mannskor to ganger. Først for at han hadde glemt det i fjor og så selvsagt for årets innsats. Ja, glemte det. Under åpningen i 2017 var det mange som så seg rundt med spørrende blikk da Hanstad avsluttet sin tale uten å ha takket byens kulturkjæledegger, Elverum Mannskor. Det ble spekulert i om ordføreren hadde begynt å bli glemsk, eller om det skulle takkes på en annen måte senere i programmet. Med en form for pris eller annen belønning. Så skjedde ikke og Festspillpublikummet gikk forvirret hjem. I år ble det altså tatt tak i med en høytidelig dobbelt takk.

– Ja. Vi reagerte i fjor, men regner dette som en ren glipp fra ordførerens side og er takknemlig for at fadesen ble rettet opp i år, sier 1, tenor og ansvarlig for merkevare og markedsføring i det svært betydelige Elverum Mannskor, Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard, i en knapp kommentar til Burguhder-Nytt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.