Sangerstevnet 2018

Like før det braker løs

President Krey og hans burgunderrøde styrker er klare for den store korfesten i Elverum.

Om nøyaktig en uke braker det løs med korstevne i Elverum. I Sandbecks ånd, som arrangøren, det veldige Elverum Mannskor, så treffende har valgt som overskrift. Lørdag formiddag i Leiret blir ett av mange høydepunkter.

Det har vært jobbet i lang tid for å få til et best mulig arrangement og burgunderjakkene er klare til å ta i mot nærmere 600 sangere til fest i Elverum fra 8. til 10. juni. Og det vil merkes i byen. Lørdag blir det oppmarsj og høytidelig åpning på Rådhusplassen. Her vil det bli framført Vidar Sandbeck-viser på en måte du aldri ført har opplevd. Blandakorene, damekorene og mannskorene vil ha hver sin avdeling. På ettermiddagen lørdag blir det konserter i både Elverum kirke, Festsalen i rådhuset og i aulaen på Folkvang.  22 kor er jevnt fordelt på de tre konsertstedene og her vil hvert kor servere fra øverste hylle. Konsertene er åpne for publikum og det blir billettsalg i døra.

Etter konsertene, på tur til den tradisjonelle sangermiddagen i Elverumshallen, kan det bli mulig for interesserte å få en smakebit av hva korene kan prestere på Lokket. Der er det nemlig lagt opp til såkalt busksang, altså kor med frie tøyler.

Søndag formiddag er stedet Glomdalsmuseet. I forhåpentligvis strålende sommervær skal flere av tunene benyttes. Geografisk vil korene bli plassert der «de hører hjemme» og det blir korsang i de flotte omgivelsene. Konsertene koster ikke noe og arrangøren regner med at alle i byen kjenner sin besøkelsestid.

Les det aller siste på stevnets egen hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.