Kilder til Burgunder-Nytt:

2018
01.24

To eller tre skiftes ut

Hvem forlater presidentskapet? Fra venstre: 2. bass Hofgaard, 1. tenor Bjøntegaard og 2. tenor Thomasgaard.

Burgunder-Nytt har fått bekreftet fra opp mot helt sikre kilder at «to eller tre» medlemmer av Elverum Mannskors presidentskap blir skiftet ut når det er duket for årsmøte fredag.

Kildene, som ønsker å være anonyme i frykt for eventuelle etterspill, kan ikke med hundre prosent sikkerhet si hvor store utskiftningene blir, men sier til Burgunder-Nytt at det er minimum en, og færre enn fire fra dagens presidentskap som skal ut.

Ut fra disse opplysningene har Burgunder-Nytt drevet gravejournalistikk på en helt fri og koruavhengig måte og har konkludert med at det er snakk om to eller tre nye medlemmer.

Bakgrunnen for å kunne være så presis, ligger i antallet presidentskapsmedlemmer som står på valg. Presidentskapet består av fem medlemmer; to av dem, 1. bassene Jan Eirik Krey og Erik Stenhammer står ikke på valg og fortsetter. 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard, 2. bass Gunnar Hofgaard og 2. tenor Olaf Johan Thomasgaard står alle på valg. Maks antall nye er altså tre.

Valgkomiteens øverste leder, 2. tenor Gunnar Østmoe, har tidligere bekreftet at det blir utskiftninger i presidentskapet. Legg merke til at flertallsform blir benyttet. Alt tyder på at det er snakk om flere utskiftninger, altså mer enn en. Mengden av arbeid som er lagt ned av valgkomiteen, som Østmoe beskrev for Burgunder-Nytts lesere tirsdag, tyder på at det må være snakk mer enn ett medlem som skal skiftes ut denne gangen. Det må være snakk om to eller tre nye medlemmer.

– Jeg gjentar; jeg vil ikke uttale meg verken om antall eller navn. Valgkomiteen har hele vegen brukt begrepet helhet i sin tenkning. Det blir helt feil å trekke frem enkelte personer eller spesiell kompetanse vi har vektlagt, sier valgkomitelederen for det høyt dekorerte koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjentenkningen.

Kildene Burgunder-Nytt har på saken kan ikke med sikkerhet si hvem av de sittende i presidentskapet som har takket nei til gjenvalg. Men en, som sitter uvanlig tett på korets besluttende organ, kan bekrefte at valgkomiteens øverste leder, 2. tenor Østmoe, «har snakket med flere av dem – flere ganger».

Ellers forteller kilden at korets økonomi skal være under kontroll og at kunstneriske, organisatoriske og omdømmemessige mål skal være oppnådd for perioden. Dette skal komme godt fram i årsberetningen som det også er knyttet stor spenning til.

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera