Ny internasjonal suksess

2016
11.13

Oppløsningen i Karlstad

Elverum Mannskor opptrådte lørdag på historisk grunn i Karlstad. Presidentskapet melder om bare et ørlite skår i den overveldende gleden.

Guttene under ledelse av kunstnerisk leder og sjefsdirigent Inger-Pernille Stramrud,

Det på mange måter veldige mannskoret i sine velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakker i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, har tatt et nytt og viktig skritt på vegen mot å bli en betydningsfull internasjonal korstørrelse.

På historisk grunn, i svenske Karlstad, sang burgunderjakkene seg inn i svenskenes sangerhjerter med sin vakre, sterke og nærmest forførende korsang. Og lokalene kledde det grensesprengende koret svært godt. I lokalene der unionsoppløsningen ble formalisert i 1905, sang koret sine klassikere for de svenske korbrødrene lørdag kveld.  De veldige lokalene ble fylt opp av vakker korsang samtidig som det ble servert de flotteste retter under den gedigne sittningen

I sin pressemelding melder presidentskapet om bare et lite skår i den store gleden. Etter applausen å dømme, tydet nemlig mye på at de fleste ikke forsto det innovative og substansielt blytunge syngespillet «En øl i hånda» som burgunderjakkene framførte under taffelet. Selve sangen skulle symbolisere unionen og burgunderjakkenes framføring skulle gi publikum et bilde av unionsoppløsningen. Noen av  sangerne sang derfor ikke i det hele tatt, andre lot som de  ikke fant tonen og andre igjen sang på feil tidspunkt og i feil takt. Et musikalsk uttrykk for oppløsning altså.

– Litt rart at vi ble møtt av sympati og «bedre-lykke-neste-gang»-retorikk etter å ha fremført det sterke syngespillet, uttalte presidenten for det nesten bestandig opera- eller CD-aktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen, den alltid veltalende og menneskelig gjennomtrivelige 1. bass Jan Eirik Krey. Han legger til at hendelsen på ingen måte la noen demper på helhetsinntrykket av Karlstad-oppholdet, men at den kunstneriske ledelsen er nødt til å justere de kunstneriske uttrykkene  ved neste korsveg.

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera