Grensesprengende

Nei fra kongen blir ja til opera

Det kokte i kommunehuset Folkvang fredag kveld. Mye takket være Elverum Mannskors oppsiktsvekkende opptreden.

Fredag kveld slapp Burgunderjakkene nyheten om at det høyt dekorerte koret planlegger stort operaball i Elverum januar neste år.

Tenorsolist Svein Erik Sagbråten.

«Helt konge å si nei – en opera om kongens nei, krig og fred og sånn» er tittelen på Elverum Mannskors, kanskje gjennom tidene største, satsing. Det var tidligere visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging samt generalsekretær i det  på stadig mer veldige korets kunstneriske utvalg, nå 2. tenor Gunnar Østmoe, som på vegne av gigantkoret slapp nyheten under det gedigne Korslaget fredag kveld.

Burgunderjakkene stjal overskriftene denne gangen også.

– Vi opplevde først et unisont gisp, så kjente jeg en intens forventning og endelig en ellevill glede fra både det tallrike publikum og fra medlemmene i byens andre kor da Østmoe lot ordene om den opp mot sensasjonelle operasatsinga vår falle. Og vi kunne levere en aldri så liten smaksprøve også. Aldri har nok «Jegerkor» blitt framført på en mer overbevisende måte av et mannskor fra Elverum, sa en svært stolt og beveget president for det nesten bestandig CD-aktuelle og svært høyt dekorerte koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, den alltid like korrekte, veltalende  og tilstedeværende 1. bass, Jan Eirik Krey.

Ikke før hadde jubelropene og trampeklappen fra Korslaget i kommunehuset Folkvang stilnet, før de burgunderrøde guttene med den internasjonalt anerkjente grunntonen var på vei til sin nye samarbeidspartner; Den Norske Opera og Ballett i Bjørvika i Oslo. Lørdag formiddag skulle representere starten på et nytt kapittel i korets mangfoldige og spennende historie, det om opera og de virkelig bratte læringskurvene.

– Vi ble møtt av ansatte som viste oss rundt og vi fikk med oss operaen La traviata før vi gikk i gang med de første operaleksjonene våre. Profesjonelle operasangere og musikere skal være med oss hele vegen fram til 16. januar og dette var det første fysiske møtet vårt i operaen, sier presidenten for det stadig større og mer grensesprengende koret.

Han ønsker ikke komme med flere detaljer om selve operaballet annet enn at han ber alle med vettet i behold om å sette av lørdag 16.januar. Den uvanlig velklingende og klare 1.bassen henviser for øvrig til en tung lokalpresse som straks tok tak i den veldige nyheten da den ble sluppet for en fullsatt sal fredag kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.