Over tusen likes på Facebook

Burgunderjakkene mot popularitetstoppen

Interessen for nyheter om mannskor i burgunderrøde korjakker er enorm. Så stor at Elverum Mannskors Facebooksider faktisk passerte Lokalavisa Sør-Østerdals i popularitet i helga.

Langt over tusen mennesker ønsker nå å følge Elverum Mannskors virksomhet tett og har likt koret med den korpolitisk helt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningens side på det verdensomfattende sosiale mediet Facebook. Det gjør mannskoret til byens nest mest populære i kategorien seriøse nyhetsformidlere. Av disse kan bare Østlendingen skilte med flere likere, det tredje mediet i klassen, Lokalavisa-Sør-Østerdal, sliter fortsatt med bare tresifret antall likes.

– Før årsmøter opplever vi bestandig en økning i populariteten og interessen rundt vår virksomhet. Men vi har aldri opplevd maken til dette. Lørdag passerte vi 1.000 personer og klatret videre gjennom helga. Nyheter om mannskor med burgunderrøde jakker, og særlig om Elverum Mannskor, er altså en vinner, sier en svært stolt og ikke så lite rørt president for det høyt dekorerte og nesten bestandig CD-aktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer aksepterte lokale klangen, 1. tenor Einar Mellum.

Som tidligere antydet i Burgunder-Nytt, spekuleres det, særlig i den internasjonale korpressen, om at det kommer overraskelser under årsmøteforhandlingene i koret. At det skal være en medvirkende årsak til at så mange nye følger med i det som legges ut og kommenteres fra de burgunderrøde kulturkjæledeggene og det toneangivende førstevalgs ulike publiseringsplattformer. Som vanlig er det ikke mulig å få noe konkret nytt eller nyttig fra presidentskapet i forkant av årsmøteforhandlingene eller om banketten i etterkant.

– Det blir helt feil å kommentere innholdet i årsmøteforhandlingene allerede nå. Det jobbes om dagen på spreng med planverk, budsjetter og andre saker som skal fremmes. Jeg regner med at også valgkomiteen er i arbeid, sier visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging samt generalsekretær i korets blytunge kunstneriske utvalg, 2. tenor Gunnar Østmoe.

Som bildene viser har Burgunderjakkene fått god drahjelp av driftige damer den siste tiden. Statsminister Erna Solberg, sangstjerne Sissel Kyrkjebø og NRK-profil Anne Rimmen har alle den siste tida hyllet Elverum Mannskor på hver sine burgunderrøde måter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.