Grasrotandelen utdelt

– For oss er ikke kor helt bingo

Elverum Mannskor mottok denne gangen drøye 5.000 kroner som sin Grasrotandel. Overraskende på mange var det nok at det er mindre enn ett av byens mye mindre og svært blandede kor mottok.

Utdrag av tallene fra Norsk Tipping

– Egentlig ikke overraskende i det hele tatt, sier den veltalende presidenten med den glassklare 1. tenor-stemmen, Einar Mellum. Sjefen for koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, forklarer det hele slik.

– Korsang er for oss ingen form for lykkespill, eller kall det gjerne bingo. Vi i Elverum Mannskor jobber med det korfaglige og korpolitisk korrekte. Det er hardt seriøst arbeid og på mange måter motsatsen til tilfeldige lykketreff i Norsk Tippings regi. At andre kor velger andre veier å gå, har vi selvsagt full respekt for, sier presidenten for det nesten alltid CD-aktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt aksepterte klangen.

Presidentskapets aller øverste økonomiske ansvarlig, sjefskasserer og 1. tenor Olaf Johan “svært-nær-tittelen-sentralbanksjefen” Thomasgaard, sier at Grasrotandelen er en ordning der koret får fem prosent av innsatsen til spillere hos Norsk Tipping som ønsker å gi sin del til korets omfattende virksomhet.

– Vi har 33 personer som sørget for at vi mottar drøye 5.000 kroner denne gangen. Det er fem prosent av disse spillernes tippeinnsats i perioden fra 1. januar til 31.august. Ja. Vi har diskutert det moralske i å motta penger som er satt som innsats på spill, men har kommet fram til at dette er innenfor vårt etiske og moralske regelsett, sier en meget nøktern kasserer i det høyt dekorerte koret.

Han vil ikke på noen måte kommentere at andre mye mindre og svært blandende kor mottar like mye penger med langt under halvparten av antall spillere som bidragsytere.

– Det er det strengt korfinansielle, og ikke lidelser som resultat av spillegalskap, som en min profesjon, svarer 1. tenor og sjefskasserer Thomasgaard.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.