1814-målet nådd

Slik så gigantkoret i Elverum 1.mai ut fra dirigentens ståsted. 1.814 mennesker i korkrakkene!

Gjorde det umulige mulig

Igjen har det høyt dekorerte og nesten bestandig CD-aktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen, Elverum Mannskor, gjort det umulige mulig. Nemlig å samle 1814 elverumsinger i ett kor.

Det mye omtalte 1814-koret i Elverum nådde sitt svært hårete mål. Lørdag sto 1.814 elverumsinger samlet i et gedigent kor for å feire Grunnlovens 200 år. I spissen for arrangørene sto koret med den internasjonalt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, det høyt dekorerte Elverum Mannskor.

– Vi startet i begynnelsen av februar med å verve mennesker til gigantkoret. Målet var å gi flest mulige en opplevelse av å stå i kor, en fellesskapsfølelse og en enestående mulighet til å hylle Grunnloven. Vi visste at 1.814 mennesker er en betydelig mengde og var ikke sikre på å nå målet før vi faktisk sto der. Det var en overveldende følelse å se at målet ble nådd, sier presidenten for det på stadig flere måter veldige koret, den alltid velformulerte og godt opplagte, Einar Mellum.

Også kunstnerisk leder og sjefsdirigent i koret med de gode grunnverdiene og sin velfunderte korpolitiske strategi, Inger-Pernille Stramrud, var i festhumør 17.mai.

– Jeg mener bestemt at svært mange elverumsinger fikk en stor koropplevelse, vi skapte et øyeblikk. Akkurat som vi har jobbet for. Det var også en stor opplevelse å få dirigere det voldsomme koret, sier sjefsdirigenten i en kommentar gjennom visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging samt generalsekretær i det veldige korets kunstneriske utvalg, 2. tenoren med sin mer spesiell bart enn sangstemme, Gunnar Østmoe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.