Ingen jul uten Elverum Mannskor

2013
12.27

Atter en jul i burgunder

I kirka før jul sang Elverum Mannskor så vakkert at publikum nærmest ga seg ende over. 2.juledag var det duket for ny gåsehud-følelse da koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen leverte varene fra scena på hjemmebanen sin; Terningen Arena.

Per Kjelland og Helene Bøksle.

Guttene i et eventyrlig driv.

Det er noe nesten magisk i blandingen av Elverum Mannskor og jul.  Det høyt dekorerte og nesten alltid CD-aktuelle koret med den oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen var som vanlig det bærende koret da byens kor sang jula inn. En del andre kor hadde også kommet, men som vanlig dreide det aller meste seg om de burgunderrøde kulturambassadørenes opptreden. Særlig er borgerne opptatt av den magiske versjonen av «Det lyser i stille grender».

Plass til alle
– I år hadde vi offentliggjort hvilke sanger vi skulle framføre i forkant. Det gjorde at vi fikk uvanlig ro i forberedelsene. Vi skal evaluere kommunikasjonstrategien rundt dette, men vi kan vel si den var usedvanlig vellykket denne gangen, sier en svært godt opplagt president i det på stadig flere måter veldige mannskoret, 1.tenor Einar Mellum. Han legger til at det for enkelte kor kanskje ikke er like viktig å starte samtidig og med samme sang. Men presidenten sier det er en svært avslappet atmosfære og høyt under det korfaglige taket da byens kor samles til julesang.

Overlegent
2.juledag, derimot, er det kvalitet hele vegen på gjesteartistene til veterankorpset. I år besto gjestene av Helene Bøksle og Elverum Mannskor. På hver sin måte leverte de to kulturinstitusjonene korsang til de mange frammøtte. Hele det gedigne showet ble, nærmest helt sjølsagt, ledet av et medlem av Elverum Mannskor. Og ikke et hvem som helst; tidligere sjefdirigent og kunstnerisk leder, nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål, medlem av korets blytunge kunstneriske utvalg og trolig professor i Elverum Mannskor, 2. tenor og rykende fersk 50-åring, Per Kjelland. Kulturstørrelsen leder showet på en helt overlegent bra måte.

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera