Nytt om mangt

Omfattende virksomhet

Det koker som vanlig rundt de svært godt opplagte Elverum Mannskor om dagen. Burgunderjakkene gjør seg gjeldende på stadig nye plattformer.

Stor stemning i Rådhuset. Følg den hvite pilen og finn byens meget opplagte ordfører hygge seg kraftig.

Koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen hadde for en tid tilbake konsert med Christianfjeld Jazzorchester. Ikke uventet en stor suksess og en såkalt publikumsinnertier. Rådhusfoajeen var sprengt og det ble servert en konsert full av vakre kontraster som begeistret både publikum og presse. Selvsagt var også byens ordfører begeistret til stede.
– Artig kunstnerisk stunt og viktig nettverksbygging mot nye miljøer, sier den gjennomsubstansielle og veltalende presidenten med den glassklare 1. tenoren, Einar Mellum i en kommentar.

Delegasjonen samlet foran stamstedet, puben "The Bishops Arms", i Karlstad.

Til Karlstad
En delegasjon av helt tilfeldig utvalgte sangere representerte det høyt dekorerte koret med de velsittende og helt opplagt skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen i anledning våre sangerbrødre i Karlstads siste storoppsetning. Tenorene Næss Rustad og Langmyr samt bassene Hagen og Morten var til stede under Sangföreningen Manhems store Beatles-oppsetning. Korfaglige samtaler ble gjort med prosjektets toppledelse.
– Sosialt oppbyggende og faglig interessant og lærerikt, sier den bestandig grundige 2. tenor Næss Rustad om begivenheten.

Endelig ro rundt vintrekninger
Ellers har Burgunder-Nytt fått flere tips om medlemmers skotøy og ikke om minst om de tidligere skandeleomtalte vintrekningene på korets øvelser. Visepresidenten, som oftest benyttes som korets talerør utad, sier det er blitt mindre av de meningsløse mafiapåstandene. Uvisst av hvilken grunn.
– Selv har jeg vunnet to strake rødvinsflasker, svigerfar har vunnet en og nå sist var det han som foretok trekningen som fortjent nok fikk seg en velfortjent vinpremie. Når systemkritikerne ser at trekninger selvsagt er helt tilfeldige, stilner slik kritikk, sier den presise visepresidenten og 2. tenoren med den mer oppsiktsvekkende barten enn stemmen.

Dekan-utnevnelsen lagde selvsagt store presseoppslag. Her fra lokalavisen Østlendingens nettutgave.

Dekan og tenor
Høgskolestyret i Hedmark har, ikke uventet, søkt i korrekkene til de åpenbare kulturprisvinnerne og nesten bestandig CD-aktuelle Elverum Mannskor for å finne ny dekan på Campus Rena. Den bunnsolide og høyt kompetente og adekvate 2. tenoren, Peer Jacob Svenkerud ble foretrukket til stillingen.
– Ikke så rart dersom man tenker på rollene. Både som 2. tenor i Burgunderjakkene og som dekan ved høgskolen handler det på mange måter om kvalitet i kompetanseleveransene. Artig at koret vårt også kan være en base når spesialkompetanse skal hentes ut til nytte for resten av samfunnet, sier en glad og stolt visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring av det på så mange måter veldige koret, Gunnar Østmoe.
Visepresidenten streker også under at Svenkerud gjorde en god omdømmemessig innsats i forbindelse med alle intervjuene som ble gjort etter utnevnelsen.
– Rett og slett forbilledlig. Mannskor generelt og Elverum Mannskor spesielt ble nevnt flere ganger i positive vendinger. Særlig som betydelig når godt lederskap i toppstillinger skal utøves. Helt etter Burgunderboka, dersom man kan få lov til å bruke et slik uttrykk, avslutter Østmoe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.