Mannskoret i vinden

Sesongåpning med nesten-ulykke

Ny dirigent, flere nye medlemmer og nye lokaliteter. Det er mye nytt rundt de evigunge kulturambassadørene i Elverum Mannskor om dagen. Men noe er ved det samme; 2. tenor Bjørge Furuheims elleville adferd.

2. Tenor Furuheim er tydeligvis en like breial golfspiller som han er korsanger. Her er resuktatet av hans friske uttalelser til lokalavisa Østlendingen nylig.

Burgunder-Nytt kan melde om en svært vellykket sesongåpning. Pølser og akevitt ble som vanlig under sesongåpningen servert sammen med glade låter. Nye medlemmer ble selvsagt også ønsket velkommen. Presidentskapets nye verveansvarlig, Runar Hedenstad, melder om godt tilsig av nye medlemmer og håper alle vil finne seg til rette. Øvelsene foregår nå i Terningen Arena på tirsdager fra klokka 18.30 til 21.00. Det er plass til flere, melder 2. bass og presidentskapsmedlem Hedenstad.

Stort jubileum
Koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, er også i full gang med planleggingen av høstens aktiviteter. Korets gigantiske jubileumsfeiring vil være høydepunktet.
– Vi kommer tilbake til detaljene, sier en uvanlig ordknapp, men likevel svært imøtekommen og korrekt president og 1. tenor, Einar Mellum.

Dissident i livsfare
Ellers er det verdt å merke seg at den presidentskapsutnevnte, og altså ikke på noen måte årsmøtevalgte, stemmekoordinatoren for 2.tenorene, Bjørge «roten-til-alt-ondt-rundt-skoskandalen» Furheim gjør seg igjen bemerket gjennom ikke-korlig aktivitet.
Lokalavisen Østlendingen kunne nylig fortelle at den bestandig like breiale, til tider direkte brautende, men samtidig ikke helt humørløse dissidenten og systemkritikeren av en 2. tenor nesten skulle ha fått et fly i hodet under en tur på golfbanen nylig. Den bestandig like presidetskapskåte tenor-klovnen med enkelte treffende bemerkninger, fortalte selvsagt levende om episoden.

Litt typisk
Den substansielle, velformulerte, den uvanlig godt empatisk utviklede og svært kameratslige presidenten og 1. tenoren, Einar Mellum, ser ingen grunn til å utdype eller kommentere saken. Heller ikke presidentens nærmeste rådgiver, den årsmøtevalgte visepresidenten og 2. tenoren Gunnar Østmoe, for øvrig mer kjent for barten enn stemmen, føler mer for å kommentere stemmebror Furuheims nesten-ulykke.
– Man kan jo si dette er litt typisk Furuheim. Store ord, gir fete avistyper. Et gammelt jungelord, sier en ordknapp visepresident.