Hjalp Løten-guttene ut av knipa

Øvde inn estisk korverk

For ikke å ødelegge opplegget for sangerbrødrene i vest, Løiten Sangforening, har de burgunderrøde kulturkjæledeggene fra Elverum raust endret programmet for lørdagens kirkekonsert i Koppang.

Utrag fra noteheftet til det estiske korverket "Koit" som på kort tid er øvd inn av guttene i de burgunderrøde korjakkene.

– Det viste seg at både de sortkledde og trolig litt mindre internasjonalt anerkjente guttene fra pultost-grenda også har øvd inn mannskorklassikeren Brudefærden i Hardanger. Vi følte det da, som høyt dekorerte og med velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakker i en opp mot vemodig vakker farge, at vi måtte ta ansvar for den kjedelige situasjonen, sier visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring samt generalsekretær i det på stadig flere måter veldige korets blytunge kunstneriske utvalg, 2.tenoren med den mer prangende barten enn stemmen, Gunnar Østmoe i en kort kommentar.

Estisk korverk
Østmoe forteller at det nesten bestandig CD-aktuelle koret, de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av Elverumssangen og de kongelige hoffleverandørene av Gamle Norge i stedet har kastet seg rundt og øvd inn et spennende estisk korverk av den tyngre og mer krevende typen. Han legger til at vennetjenesten har bydd på enkelte språklige og framføringstekniske utfordringer, men at det rent korteknisk og musikalsk har gått over all forventning. 2.tenoren lover publikum valuta for pengene da det spennende verket skal framføres lørdag ettermiddag førstkommende.

Ugjennomsiktelig og elegant varslet den breiale og svært presidentskapskåte dissidenten Bjørge "roten til alt ondt rundt skosjikane-saken" Furuheim. Resultatet viste seg å være alt annet.

Fra en annen planet
Ellers kan det også i år meldes om stort frammøte i Elverum da det toneangivende førstevalg og de åpenbare kulturprisvinnerne i Elverum Mannskor viste seg fram i gatene 17.mai. Særlig hadde mange barn møtt opp med flagg og ivrige hurra-rop.
– En morsom liten greie som er blitt en tradisjon. Jeg må dog nevne 2.tenorenes presidentskapsutnevnte, ikke årsmøtevalgte, stemmekoordinator, den alltid like breiale, kjepphøye, til dels støyende systemkritiker og dissident, men likevel med enkelte stødige korfaglige og menneskelige egenskaper, Bjørge ”roten til alt ondt rundt skosjikane-skandalen” Furuheims fadese. På sin sedvanlige kjekkasmåte strålte han lykkelig mot regndråpene som kom og ropte støyende rundt seg om det var ”flere som har gjort som meg og sørget for gjennomsiktig regncape til bruk utenpå den klassiske koruniformen vår i vær som dette”. Kjekt vippet han opp nyvinningen og fram kom en særdeles ikke-gjennomsiktelig krittvit sak med en svært skjemmende Clas Olson-reklame godt synlig plassert på rariteten av et plagg. Helt som fra en annen planet, sier en hoderystende men sedvanlig overbærende visepresident.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.