Æresmedlemmer

Tre tenorer og en kremkake

Redaksjonen i Burgunder-Nytt er tilbake etter juleferien og summerer med dette opp fjorårets aller siste, men dog så viktige hendelser.

Fra venstre John Randen, Arne Johan Hornmoen, Arne Mømb og president Einar Mellum.

De tre helt uvanlig stødige, særlig taktfulle og de helt utenom det vanlige empatiske tenorene Arne Johan Hornmoen, Arne Mømb og John Randen ble rett før jul utnevnt som æresmedlemmer i det på mange måter veldige koret med de velsittende og helt tydelig skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, Elverum Mannskor. De tre er på mange måter selve inkarnasjonen av stødig og sosialt forankret mannskorsang i det mektige korforbundet.

Utnevnelsen skjedde i forbindelse med at de åpenbare kulturvinnerne, de høyt dekorerte og de nesten bestandig CD-aktuelle guttene med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt aksepterte klangen avholdt sin vanlige samling i forkant av julesang i Elverum kirke. Som vanlig var det knyttet meget stor spenning rundt innholdet i presidentens årstale og kvaliteten på kremkaken.

Tale og kremkake
– Som vanlig kom presidenten med gode ord både til inspirasjon og ettertanke. Særlig la han vekt på tradisjonsbærerne i koret og viktigheten av ikke å glemme de burguderrøde røttene. Et kor i så voldsom kunstnerisk og organisatorisk framgang, kan fort miste denne uhyggelig viktige dimensjonen. Gjennom sin presise og overordentlig grundig formulerte tale, fikk presidenten uttrykt både glede over de siste fremgangene og takknemlighet for det som har vært, oppsummerer en rørt, stolt og uvanlig ydmyk visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring, 2. tenor Gunnar Østmoe. 2.tenoren med den ikke mer enn vanlige stemmen men derimot så spesielle barten, sier videre at kremkaken var av ypperste kvalitet. Som vanlig når presidentskapsmedlem og høyt dekorerte 2. bass Gunnar “I-Fare-For-Snart-Å-Bli-Som-Silvio-Berlusconi” Hofgaard, med ansvar for arrangementer og gjennom det leder av den mye omtalte gruppen som står bak de etter hvert så skandaleomsuste vintrekningene som kalles gjennomkorrupt og serverer resultater som synes tvers gjennom bestilte hver eneste mandag kveld, sørger for forsyningene.

Kunstnerisk på høyden
Som vanlig var sangere og musikanter av ymse typer og slag invitert til å synge julen inn i Elverum kirke denne siste søndagen før jul. Mange større og mindre grupperinger av mennesker fikk muligheten til å vise seg fram og varme opp publikummet til kveldens store høydepunkt; avslutningen med Elverum Mannskor. Som vanlig mente reisekoordinator direkte underlagt presidentskapet og leder i valgkomiteen samt revisor i gåseøyne, 2.bass Odd-Erling ”Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange at alle var kjepeflinke. Etter at Elverum Mannskors udødelige ”Det lyser i stille grender” var publikum i hvert fall nærmest lamslått av julestemning og kunne gå hjem med den sedvanlige juleklumpen godt festet i halsen. Så ble det jul alikevel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.