Vin-reprise

Ny trekning i ren X-files-stil

Denne mandagen var det loddtrekkeren selv sin tur til å sikre seg hovedgevinsten, en flaske god rødvin. Det ble atter en kveld med klyping i armene og måpende blikk. Og selvsagt fornyet fart i spekulasjonene om korrupsjon og avtalt spill rundt vintrekningene i Elverum Mannskor.

Madsbu poserte villig etter mandagens vinskandale. Med trekningsposen i ene hånda og gevinsten i den andre bare bevises det for hele korverden at det er ugreie forhold som råder.

Den stadig mer pampevennlige, småklamt innyndende og til tider direkte smiskende, men samtidig rett som det er politisk korrekte og svært kunstnerisk opplagte samt høyt utdannede og i generell forstand omtenksomme 1.tenor Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu foretrakk ikke så mye som en mine da han mandag kveld sto med hendene fulle av både vinnerkule, hovedgevinst og trekningsposen med alle kulene i.

Klassisk utbrudd
Godt regissert som det til tider pinlige opptrinnet var marsjerte Madsbu til pampebordet og snappet gevinsten etter at egen kule var trukket ut. Derfra gikk hande fire skrittene til der redaktøren av Burgunder-Nytt satt og der poserte Madsbu stilsikkert med vinflaska. Alt tydeligvis vel forberedt og svært godt drillet. Her skulle vinneren avbildes og omtales. En rystet forsamling av åpenbare kulturprisvinnere og medlemmer av koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt aksepterte klangen, koret med de velsittende og åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen satt igjen som levende spørsmålstegn med halvåpne munner og ren forskrekkelse i blikket. Som så ofte før var det 2.tenorenes valgte stemmekoordinator, den selv ikke så rent lite rævsleikende og sjeldent presidentskapskåte men også tvers gjennom rause, ordentlige, pliktoppfyllende og ryddige figuren dog uten plagsomt mye substans mellom øra men med en glassklar og uvanlig stødig tenorstemme, Bjørge ”roten til alt ondt rundt sko-sjikane-skandalen” Furuheim, som brøt stillheten med det klassiske og helt dekkende ”Makan”.

Et ikke-tema

Så åpenbar var bestillingsverket at selv den meget nøkterne, tvers gjennom etterrettelige og uhyggelig stødige 1.tenoren Rolf ”kalles noen ganger for Robert fordi han er bror til presidenten og det var jo også Robert Kennedy” Mellum måtte riste på hodet å se trist ned i bordplata. Men ved pampebordet var det få som kikket ned i bordplatene. Presidentskapsmedlem og 2.bass Gunnar “I-Fare-For-Snart-Å-Bli-Som-Silvio-Berlusconi” Hofgaard, med ansvar for arrangementer og gjennom det leder av den mye omtalte gruppen som står bak de etter hvert så skandaleomsuste vintrekningene som kalles gjennomkorrupt og serverer resultater som synes tvers gjennom bestilte hver eneste mandag kveld, og hans innerste krets av pengetellere og vingaukere så ut til ta trekningen med fatning. Ingen store jubelscener denne gangen. Heller ikke ble det spandert på uttrykk av typen ”Ja ja men, du. Var det noen som fortjente en flaske akkurat i kveld så var det jammen Madsbu” eller ”Som jeg skulle bestilt trekningen. Madsbu har jo jammen stått på med å bestille hotell i Karlstad og alt mulig”.

Presidentskapet for det høyt dekorerte, meget CD-aktuelle og på mange måter veldige koret kommenterer av prinsipp ikke udokumenterte påstander om juks og avtalt spill. Kilder som sitter nær de toneangivende presidentskapsmedlemmene sier likevel at temaet har vært oppe til diskusjon. – Direkte feil. Dette er ikke et tema i presidentskapet. Vi har viktigere saker å diskurere. Rykter om noe annet er trolig ondsindigheter satt ut av fiendtlige kor, sier en ordknapp men sjeldent glassklar 2.tenor og visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging samt presidentskapets representant i det blytunge Kunstneriske utvalg, dog med mer anerkjent bart enn stemme, Gunnar Østmoe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.